logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Open dag Orthoptistenpraktijk in 's-Gravendeel'
16mrt 2013

Open dag Orthoptistenpraktijk in 's-Gravendeel

Zaterdag 16 maart 2013, van 10:00 uur tot 14:00 uur.

Kom ook kijken op de Open dag Zorg en Welzijn van Orthoptistenpraktijk De Knipoogjes. Op zaterdag 16 maart 2013 is de landelijke open dag zorg en welzijn.

Op de derde zaterdag van maart openen veel organisaties hun deuren voor alle belangstellenden. Omdat ze willen laten zien wat ze doen en omdat ze regelmatig op zoek zijn naar nieuwe collega's. Wil je wel eens binnen kijken bij een verzorgingshuis of bij een kinderopvang? Of wil je meer weten over de jeugdgezondheidszorg of een andere zorginstelling? Tijdens de landelijke open dag kun je het allemaal horen, zien en meemaken. Dus kom gerust kijken bij jou in de buurt!

Ook Orthoptistenpraktijk De Knipoogjes is op zaterdag 16 maart tussen 10.00 en 14.00 uur geopend op de locatie 's-Gravendeel, Mijlweg 23. Er zijn leuke oog spelletjes en raadsels te doen, je kunt ontdekken hoe 3D werkt en leren hoe twee beelden een worden. Ook kun je je dieptezien testen of gewoon een kijkje komen nemen op onze locatie. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen aan de orthoptist.

Orthoptistenpraktijk De Knipoogjes is een oogheelkundige praktijk gespecialiseerd in scheelzien, brilafwijking, lui oog, dubbelzien, hoofdpijn, leesklachten, convergentie problemen en diverse oogbewegingsstoornissen.

Bij Orthoptistenpraktijk De Knipoogjes worden ook onderzoeken gedaan bij mensen met dyslexie, taal- en spraak achterstand, autisme spectrum stoornissen, ADHD, ADD, syndroom van Down en personen met een verstandelijke beperking.

Ortho betekent recht en optie betekent kijken. Orthoptie betekent dus letterlijk recht kijken. De orthoptist onderzoekt en behandelt alles wat te maken heeft met recht kijken. Een goede samenwerking tussen de ogen is de basis voor een rechte oogstand. Door een rechte oogstand kunnen beide ogen zich zo goed mogelijk ontwikkelen.

Een orthoptist is een zelfstandige paramedicus, die gespecialiseerd is in een specifiek gebied van de oogheelkunde, waar u vanaf 1 augustus 2011 ook zonder verwijsbrief bij terecht kunt. Dit heet Directe Toegankelijkheid Orthoptie (DTOrthoptie). DTOrthoptie heeft voordelen. U komt direct bij de specialist terecht, zodat u direct met de gegeven adviezen en behandeling aan de slag kunt.

Contactinformatie:
Locatie: 's-Gravendeel
Organisator: Orthoptistenpraktijk De Knipoogjes


Deel dit bericht met je vrienden!