logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
23okt 2013

Activiteiten Streekmuseum in herfstvakantie

Van woensdag 23 oktober 2013 tot en met vrijdag 25 oktober 2013.

Richt je eigen tentoonstelling in

Kinderen kunnen tijdens de herfstvakantie hun fantasie loslaten op het inrichten van hun eigen tentoonstelling in Streekmuseum Hoeksche Waard.

Zij worden meegenomen naar de boerderij Oost Leeuwenstein direct naast het museum, waar nog volop gewerkt wordt aan de herinrichting. Na een korte rondleiding door de grote boerderij gaan de kinderen in groepjes aan de slag om een ruimte naar keuze in de boerderij in te richten.

Ze maken een soort kijkdoos, met knip- en plakwerk en foto's van diverse spullen uit de collectie, alsof zij museumdirecteur zijn. ,,Waar zou jij de boerenwagen neerzetten? Hoe zou jij historisch kinderspeelgoed tonen? En wat doe je met die oude schoolbankjes van vroeger?”. De mooiste kijkdozen worden bij de heropening van de boerderij in april 2014 getoond aan het grote publiek!

Voor deze activiteit op woensdag 23 oktober hoeven de kinderen zich niet aan te melden. Zij dienen aanwezig te zijn in 't Hof van Assendelft aan de Hofweg 13 te Heinenoord om uiterlijk 13.45 uur. Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur.

Er kunnen maximaal 15 kinderen per groep deelnemen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

De prijs per kind bedraagt 3,-, volwassenen (begeleiders) kunnen 't Hof van Assendelft bezoeken (entree € 4,-) of een kopje koffie drinken voor de evenementprijs van € 1,-. De kinderen worden uiterlijk om 15.30 uur weer teruggebracht naar 't Hof.

“Deel uw kennis met ons!”

Voor een aantal zaken in onze collectie zijn wij op zoek naar mensen die nog van vroeger weten hoe deze voorwerpen  heetten of gebruikt werden. Die kennis gaat anders langzaam maar zeker verloren.

Weet u meer over de inventaris van de schoen- en tuigmakerij in onze collectie? Of over bepaalde stoffen en linnengoed uit onze textielcollectie? Wij grijpen bij de herinrichting van boerderij Oost-Leeuwenstein graag de kans om die spullen eens tevoorschijn te halen en u om hulp te vragen.

Op woensdagmiddag 23 oktober en vrijdagmiddag 25 oktober van 14.30 tot 17.00 uur ontvangen wij graag iedereen die hier meer over weet in de boerderij aan de Dorpsstraat 13 in Heinenoord.

Het gaat dus om ervaring of kennis op het gebied van historisch linnengoed, schoenen maken of herstellen en tuig maken of herstellen.

Voor meer informatie en aanmelden,  bel 0186-601535 op dinsdag, woensdag of donderdag en vraag naar Belle van den Berg.

Contactinformatie:
Locatie: Heinenoord
Organisator: Streekmuseum Hoeksche Waard
Website:www.streekmuseumhw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!