logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie in gemeentehuis Binnenmaas'
21mei 2014

Expositie in gemeentehuis Binnenmaas

Van woensdag 21 mei 2014 tot en met dinsdag 1 juli 2014.

Van 21 mei tot en met 1 juli 2014 exposeert het schilderscollectief Primair in het gemeentehuis van Binnenmaas in Maasdam. Het Hoeksche Waardse schilderscollectief is voor het eerst te gast in Binnenmaas.

De expositie geeft een duidelijk beeld van de kunst en kunde van deze groep. Door het presenteren van de werken in kleurige clusters, smelt het werk als het ware samen en kun je daadwerkelijk spreken van een hechte groep.

Opening expositie

De expositie wordt op dinsdagavond 20 mei om 20.00 uur geopend door Theo Dongelmans, lid van de Kunstcommissie Binnenmaas. Kora Brussaard omlijst het geheel met sprankelend spel op haar dwarsfluit. Belangstellenden zijn van harte welkom om de opening bij te wonen.

Het schilderscollectief

Deelnemers van de expositie zijn Riana Eckhardt, Suze van Leeuwen, Wil Looije, Ineke Mink, Jan van Noort en Gerard van Velzen.

Het resultaat is een zee van kleur en licht met herkenbare menselijke figuren, landschappen en abstracte voorstellingen.

Samen met keramiste Hetty Dalm geven zij acte de présence in een gevarieerde expositie.

De groep getalenteerde semi–professionele schilders werkt sinds 2000 samen. Door de hechte samenwerking is er een grote wisselwerking ontstaan tussen de leden van deze groep. Zowel kleurgebruik als handschrift van de verschillende werken vertonen overeenkomsten. Daarnaast heeft elk van deze deelnemende kunstenaars een eigen stijl weten te ontwikkelen.

Het keramische werk van Hetty Dalm, in subtiele kleuren en met een haast textiele uitstraling, vormt met recht het kersje op de taart. Een prachte aanvulling op het kleurrijke schildergeweld van Primair.

Openingstijden

U kunt de tentoonstelling bezoeken van 21 mei tot en met 1 juli 2014 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is iedere werkdag open van 08.30 tot 16.30 uur en op dinsdag tot 20.00 uur.

Contactinformatie:
Locatie: Gemeentehuis in Maasdam
Organisator: Gemeente Binnenmaas
Website:www.binnenmaas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!