logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
18sep 2014

Concert MAAS Trio

Donderdag 18 september 2014 vanaf 20:15 uur.

Op donderdag 18 september 2014 presenteert de Concert Commissie Hoeksche Waard haar vierde concert dat gegeven zal worden door het MAAS Trio.

Het dit jaar opgerichte trio bestaat uit Léon de Laat, vibrafoon, Peter Bansberg, marimba en Wim van Herk, piano.

De naam MAAS trio is ontleend aan het gegeven dat de drie musici woonachtig zijn in plaatsen die gelegen zijn nabij de rivier de Maas.
Nog niet eerder heeft de Concert Commissie een trio in deze bezetting geëngageerd.

Het belooft een bijzonder concert te worden, waarbij dit keer niet de nadruk zal liggen op de klassieke muziek maar diverse uitstapjes worden gemaakt naar het lichtere genre.

Léon de Laat studeerde in 1988 Cum laude af aan het Rotterdams Conservatorium. Hij studeerde klassiek slagwerk bij Willem Heesen, Fred Krens en Ruud Wiener. Ook volgde Léon masterclasses voor marimba bij Nachiko Maekane en David Friedman. Na zijn studie vormde Léon 10 jaar lang samen met Roland Stolk het slagwerkduo Mallet Unit, waarmee hij ook optrad in Duitsland en Polen. Dit duo specialiseerde zich in het bespelen van de marimba en vibrafoon. In dezelfde periode deed hij als slagwerker concerten met o.a. het Mondriaan Strijkkwartet, het Rijnmond Saxofoonkwartet, Ensemble d' Accord, Maarten van Roozendaal en het Nederlands Balletorkest. Momenteel is Léon als orkestinspecteur en paukenist verbonden aan het Holland Symfonie Orkest. 

Peter Bansberg voltooide zijn master studie slagwerk aan het Rotterdams Conservatorium. Hoewel klassiek geschoold, beleeft hij ook veel plezier aan popmuziek en jazz en begeeft zich nu in beide werelden: klassieke en ‘lichte’ muziek. Momenteel is Peter als slagwerker vast verbonden aan het Holland Symfonie Orkest. Eerder speelde hij bij de Marinierskapel en deed diverse theaterproducties (o.a. bij die van Joop van den Ende). Solistische optredens waren er o.a. met het Nusantara Chamber Orchestra uit Indonesië. Als slagwerker heeft Peter binnen het grote slagwerkinstrumentarium een voorliefde voor de melodische slagwerkinstrumenten, de marimba en de vibrafoon. Dat leidde tot verschillende concerten waar hij samenspeelde met slagwerkers zoals Peter Wilms, Arjan Roos en Léon de Laat.

Wim van Herk speelt vanaf zijn 6e jaar piano. Na 10 jaar privéstudie volgde hij improvisatie lessen Jazz bij Robert E. van der Linden. De pianostudie heeft hij later voortgezet op het conservatorium te Arnhem bij Arthur Hartong waar hij ook zijn masterstudies Koor- Orkestdirectie afrondde. Na een vervolgstudie Orkestdirectie in Den Haag bij Louis Stotijn heeft hij zich meer toegelegd op het dirigeren. Hij is dirigent van een aantal koren w.o. de KCOV Amsterdam waarmee hij jaarlijks uitvoeringen geeft van de Matthäus Passion van Bach in het Concertgebouw. Daarnaast is hij vaste gastdirigent bij het Holland Symfonie Orkest. Als pianist heeft hij zich voornamelijk toegelegd op het begeleiden van vocalisten en instrumentalisten. Meerdere recitals gaf hij met de tenor Frank Fritschy, de bas-bariton Martijn Sanders en heeft hij door het land getoerd met de bas-bariton Math Dirks met een Chanson programma.

Het programma dat het MAAS trio zal verzorgen is heel divers. In diverse combinaties zal dit trio werken ten gehore brengen van Bach, o.a. inventionen en delen uit de vierde Franse suite en het overbekende ‘Scaramouche’ van Darius Milhaud. Daarnaast werken van o.a. Piazzolla en de wereldberoemde pianist Chick Corea.

Het concert wordt gegeven in het gemeentehuis te Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat 6, aanvang 20.15 uur.
Toegangsprijzen: €  13,00;
leerlingen ToBe, studenten/scholieren, jeugdleden harmonie orkesten € 5,00
Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000
en via de nieuwe site van de concert commissie, www.cchw.nl
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van RABO Stimuleringsfonds, ToBe Cultuurcentrum en Fonds voor de Podiumkunsten.

Contactinformatie:
Locatie: Gemeentehuis Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat 6
Organisator: Concertcommissie Hoeksche Waard
Website:http://www.cchw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!