logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
19feb 2015

Opfrissen verkeersregels

Donderdag 19 februari 2015, van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Hebben fietsers van rechts altijd voorrang? Mag ik invoegen via de vluchtstrook? In Bibliotheek Mijnsheerenland worden op donderdagochtend 19 februari 2015 de nieuwste verkeersfeiten nog eens onder de loep genomen.

De ochtend is bedoeld voor iedereen die de kennis over de (nieuwe) verkeersregels wil ophalen en wordt begeleid door een expert van 3VO.

Het verkeer en de regelgeving zijn constant in beweging. Steeds meer (oudere) mensen bezitten een rijbewijs en besturen een auto of een ander voertuig. Het bijhouden van de theorie kan een probleem zijn, net als de vaardigheid bij het besturen van een auto of motorfiets. Bovendien zijn er diverse soorten voertuigen bijgekomen. Denk aan de brommobiel en de segway. Wat mogen die bestuurders wel of juist niet en waar mogen ze wel of niet rijden?

Nieuwe regels

Het verkeer is een hectisch gebeuren. Het is de laatste 20 jaar steeds ingewikkelder en drukker geworden op de weg. Ook de regelgeving.is in de afgelopen tientallen jaren ingrijpend aangepast. Overtredingen zijn geschrapt uit het verkeersreglement, andere zijn erbij gekomen. Denk bijvoorbeeld aan rijden op het fietspad, voorrangsregels voor langzaam verkeer en al dan niet handsfree bellen.

Deze ochtend is bedoeld om je verkeerskennis op te frissen en je vragen te beantwoorden. Spreker is dhr Joost de Zeeuw, voorlichter bij 3VO (voorheen Veilig Verkeer Nederland).

Aanvang 10.00 uur en de toegang is € 5,00 of. € 2,50 met je biebpas. Vooraf aanmelden is zeer gewenst en kan via de website  www.debhw.nl of in de Bibliotheek.

Donderdagochtend 19 februari | 10 uur tot 12 uur | Laan van Westmolen 121 | 3271 BJ Mijnsheerenland | tel. 0186 601203 | toegang € 5,00 en € 2,50 met je biebpas incl. koffie of thee.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Mijnsheerenland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!