logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Buitenprogramma De Peerdegaerdt voor kinderen'
23feb 2015

Buitenprogramma De Peerdegaerdt voor kinderen

Van maandag 23 februari 2015 tot en met vrijdag 27 februari 2015, van 09:30 tot 13:30 uur.

De voorjaarsvakantie is in aantocht, reden voor De Peerdegaerdt om volgende week een buitenprogramma met uiteenlopende activiteiten voor kinderen aan te bieden.

Het centrale thema is vanzelfsprekend het voorjaar dat in aankomst is. Dagelijks afwisselende onderwerpen zorgen voor een gevarieerd programma. Dit in nauwe samenwerking met de natuur.

Ouders kunnen hun kinderen één of meerdere dagen bij De Peerdegaerdt brengen, waar ze vervolgens een dagdeel tot een dag lekker buiten in de natuur bezig zijn. De kinderen die een hele dag op De Peerdegaerdt aanwezig zijn, maken zelf een lekkere gezonde lunch klaar.

Voorjaar

Het voorjaar is een heerlijk seizoen om naar buiten te gaan en de natuur te beleven. De natuur wordt wakker uit een winterslaap en wil graag ontdekt worden. Het bekende ritueel van ontluiken, zingen, kwaken en bestuiven gaat van start.

Volgens Bianca Meertens vormt De Peerdegaerdt een mooie locatie om het voorjaar in volle glorie te beleven. "Op De Peerdegaerdt bepalen de seizoenen het tempo. De afgelopen tijd krijgen we steeds vaker verzoeken van ouders, die hun kinderen graag willen laten deelnemen aan extra buitenactiviteiten, naast de activiteiten die we al organiseerden op De Peerdegaerdt. Daarom hebben we besloten om met een enthousiaste groep begeleiders een gevarieerd voorjaarsprogramma samen te stellen. Ook voor de komende vakanties liggen hiervoor plannen klaar."

Programma

De vakantie begint op maandag 23 februari met, hoe kan het ook anders, een voorjaarsspeurtocht over het landgoed. Tijdens deze speurtocht zullen deelnemers ontdekken welke vogels al actief zijn en welke bloemen begonnen zijn met groeien. Ook gaan ze op zoek naar uilenballen om uit te pluizen welke knaagdieren op De Peerdegaerdt leven.

Op dinsdag 24 februari gaan de kinderen aan de gang met leuke opdrachten waarin ogen, oren en neus worden ingeschakeld om het voorjaar optimaal te beleven. Deze dag gaan ze ook vogelvoer maken.

Donderdag 26 februari staat een insectenontdekkingstocht op het programma. Tijdens de zoektocht naar deze kleine kriebelbeestjes zullen de kinderen ervaren dat insecten reuze interessante en nuttige dieren zijn. Reden om voor deze beestjes een insectenhotel te maken, dat thuis opgehangen kan worden.

Creatieve kinderen komen op vrijdag 27 februari aan hun trekken tijdens de voorjaarschilderdag. Het onderwerp van hun schilderij, gaan ze buiten eerst zoeken. Wordt het een pronkende pauw, of de sneeuwklokjes die net tevoorschijn zijn gekomen?

Deelnemen

Alle activiteiten starten om 09.30 uur en om 13.30 uur op Landgoed De Peerdegaerdt in Strijen. Opgeven kan via info@peerdegaerdt.nl.

Voor meer informatie over het voorjaarsprogramma kunt u ook contact opnemen met Bianca Meertens (06 363 29 222). De kosten bedragen 30 euro per dagdeel en 50 euro voor een hele dag. Financiering vanuit ZIN of PGB is ook mogelijk.

Contactinformatie:
Locatie: De Peerdegaerdt in Strijen
Organisator: Stichting Landgoed de Peerdegaerdt
Email:info@peerdegaerdt.nl
Website:www.peerdegaerdt.nl


Deel dit bericht met je vrienden!