logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lindehoeve te bezichtigen op Open Monumentendag'
12sep 2015

Lindehoeve te bezichtigen op Open Monumentendag

Zaterdag 12 september 2015, van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Een monumentale oude, maar vervallen boerderij omtoveren naar een hypermoderne woonvoorziening voor mensen met een beperking. En dat met behoud van het historische karakter. Dat dat kan kunt u op de Open Monumentendag zien op de Lindehoeve in Mookhoek.

Jarenlang heeft de Lindehoeve op de nominatie gestaan om gesloopt te worden en was het een rotte kies in de verder zo mooie Mookhoek. Alleen de monumentenstatus heeft dat weten te voorkomen. En terecht want de Lindehoeve staat er weer in volle glorie bij en met een nieuwe bestemming.

Sinds 2012 wonen er 23 mensen met een verstandelijke beperking. De voormalige schuur is daarvoor van binnen zeer grondig verbouwd. Iedere bewoner heeft er een eigen appartementje waarin deze zo zelfstandig mogelijk kan wonen. Bovendien is er ruimte voor dagbesteding. En dat niet alleen.

Het voormalige woonhuis is omgetoverd tot een logeerhuis waar gehandicapten die nog thuis wonen kunnen komen logeren. Ook hier is het gelukt om met behoud van het karakter van de oude boerenwoning een voorziening te maken die geschikt is om mensen met zowel een verstandelijke als lichamelijke beperking te kunnen ontvangen. Het land bij de Lindehoeve is tegenwoordig in gebruik als zorgboerderij.

De bewoners en het personeel van de Lindehoeve zijn van harte bereid om belangstellenden op Open Monumentendag hun prachtige boerderij te laten zien. En voor wie er dan nog niet genoeg van heeft is ook de naastgelegen Johannahoeve te bezichtigen, de nieuwste aanwinst van Stichting Cavent.

De Lindehoeve is gelegen aan Mookhoek 111 in Mookhoek. De Open Monumentendag is op 12 september en de boerderij is te bezichtigen tussen 10.00 en 17.00 uur.

Contactinformatie:
Locatie: Mookhoek 111
Organisator: Stichting Cavent
Website:http://www.cavent.nl


Deel dit bericht met je vrienden!