logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Concert Kamerkoor ‘Zestien Wad’'
19nov 2015

Concert Kamerkoor ‘Zestien Wad’

Donderdag 19 november 2015 vanaf 20:15 uur.

De concertserie 2015 van de Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard wordt op 19 november 2015 afgesloten met een optreden van het landelijk kamerkoor ‘Zestien Wad’ o.l.v. Wim van Herk.

‘Zestien Wad’ is opgericht in 2001 op initiatief van Henno Nieuwenhuis, bewoner van het waddeneiland Vlieland. Het koor bestaat uit gevorderde zangers uit heel Nederland. De formule: in een korte repetitietijd een programma instuderen dat vervolgens in de
Vlielandse Nicolaaskerk ten gehore wordt gebracht. Daarna wordt dat programma elders in Nederland een aantal keren herhaald.

Het eerste concert was zowel voor deelnemers als publiek zo'n groot succes dat een herhaling niet te vermijden was. Enthousiast werd meteen voor een groot project gekozen, de Johannes Passion van Bach. Met subsidies van o.a. de provincie, gemeente, diverse fondsen en bedrijfsleven werd het project een krap jaar later gerealiseerd en in een overvolle Nicolaas kerk uitgevoerd. Na dit project was het duidelijk dat dit ensemble zou blijven bestaan.

In februari 2006 beleefde het koor zijn tweede hoogtepunt met de uitvoering van de Hohe Messe van Bach. Inmiddels is het repeteren (op verschillende locaties in het land) uitgebreid tot 3 à 4 zaterdagen. Van de zangers wordt verwacht dat de noten gekend zijn voor aanvang van de repetities.

‘Zestien Wad’ heeft door de jaren heen een uitgebreid repertoire opgebouwd dat met name gericht is op de periode 19e - 21e eeuw. Daarnaast oogstte het koor ook driemaal in kleine bezetting veel succes met jazz standards, zowel a capella als begeleid door een trio, piano-bas-slagwerk.

Het ensemble brengt een volledig Frans programma onder de titel ‘Chansons Classiques et Populaires’. Op het programma staan Trois Chansons van Debussy en Ravel, Six Chansons van Hindemith. De klassieke blokken worden afgewisseld met moderne chansons van o.a. Georges Moustaki (‘Ma Liberté’), Michel Fugain (‘Tout van changer’) en van Jacques Brel. Van deze legendarische chansonnier zingt het koor “Ne me quitte pas’ en ‘La Chanson des vieux amants’.

Het concert vindt plaats in de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland, Kerkstraat 11, aanvang 20.15 uur. Toegangsprijzen: €  13,00; leerlingen ToBe, studenten/scholieren € 5,00.

Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000 en via de site van de concert commissie: www.cchw.nl

Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun ToBe Cultuurcentrum, Fonds voor de Podiumkunsten, Notariskantoor Van Dorst-Dijkers, Stichting Streekcentrum Hoeksche Waard en het Fonds voor Geld- en Effectenhandel.

Contactinformatie:
Locatie: Laurentiuskerk te Mijnsheerenland, Kerkstraat 11
Organisator: Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard
Website:http://www.cchw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!