logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'De bijbel in literair perspectief'
30nov 2016

De bijbel in literair perspectief

Woensdag 30 november 2016.

Een hoogtepunt in de wereldliteratuur en onlangs door de boekenbranche uitgeroepen tot het belangrijkste boek van Nederland: De Bijbel. De Bibliotheek Hoeksche Waard verzorgt een drietal mini workshops over de Bijbel in literair perspectief.

Hoe gebruik je de nieuwste inzichten in de literatuur en taalkunde om de Bijbel als literair geheel te lezen? Dat is het uitgangspunt van de drie workshops die worden gegeven door ds. Wim Hendriks uit Mijnsheerenland en ds Marijke van Selm uit Westmaas.

Samen verzorgen zij drie literaire bijeenkomsten in de Bibliotheek in Mijnsheerenland op woensdagavond 30 november, 7 december en 14 december 2016 van 19.30 uur tot 21.30 uur. De workshops zijn apart van elkaar te volgen.

Bij deze workshops staan vrouwenverhalen centraal, zoals Tamar, Batsheba en Maria.  De afzonderlijke teksten, hun literaire context en hun tekstuele context worden belicht. Een nieuwe leeswijze om de bijbel als literaire uitingsvorm te waarderen vormt bij deze workshops de basis.

Aanmelden is noodzakelijk voor deze workshops via www.debhw.nl of via activiteiten@debhw.nl.

Kosten: € 5 per workshop. Met je biebpas € 2,50 korting.

De workshops zijn op woensdagavond 30 november, 7 december en 14 december van 19.30 uur tot 21.30 uur in de Bibliotheek in Mijnsheerenland, Laan van Westmolen 121.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Mijnsheerenland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!