logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Wandeling Leenheerengorzenpolder' Bron foto: www.hwl.nl
25mrt 2017

Wandeling Leenheerengorzenpolder

Zaterdag 25 maart 2017 vanaf 10:00 uur.

De werkzaamheden in de Leenheerengorzenpolder aan het Spui nabij Goudswaard zijn in volle gang. De graafwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond. Reden te meer om samen met medewerkers van de provincie Zuid-Holland en aannemer Van den Herik een bezoek te brengen aan het toekomstige natuur- en recreatiegebied.

Op zaterdag 25 maart 2017 is er een wandeling voor geïnteresseerden. De wandeltocht start om 10 uur. Onderweg krijgt u uitleg over de werkzaamheden en de toekomstige inrichting van het gebied. Trek laarzen of stevige wandelschoenen aan die vies mogen worden. Het gebied is modderig.

Hoe kunt u zich opgeven?

Wilt u mee met de wandeling, stuurt u dan een mail naar info@deltanatuur.nl.Vermeld in de mail uw naam, telefoonnummer en met hoeveel personen u wilt deelnemen aan de excursie. De wandeling start vanaf de bouwkeet van aannemer Van den Herik aan de Westdijk in Goudswaard. Kom bij voorkeur op de fiets. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunt u de auto aan de onderhoudsstrook van de Westdijk parkeren. De parkeerlocatie is met borden aangegeven. Ook is er een parkeerassistent aanwezig om bezoekers te verwijzen.

Bijzondere natuur aan de oostkant van het Spui

De Leenheerengorzenpolder en de Buitengorzen aan het Spui worden omgevormd tot een aantrekkelijk natuurgebied. In het komende half jaar worden kreken, geulen en waterpoelen gegraven. Ook komt er een wandelpad, een uitkijkpunt en een kleine parkeerplaats. Met de inrichting van dit gebied vergroot de provincie Zuid-Holland het areaal zeldzame zoetwatergetijdennatuur en krijgen inwoners uit de omgeving er een mooie wandelgelegenheid bij.

In februari is de uitvoering van het project in het veld van start gegaan en inmiddels zijn de veranderingen al zichtbaar. Naar verwachting is het project in de tweede helft van 2017 gereed.

Uitvoerders van het project

De natuurlijke inrichting aan de oostkant van het Spui is een Deltanatuurproject van de provincie Zuid-Holland. Deltanatuur ontwikkelt robuuste, waterrijke natuurgebieden in de Zuid-Hollandse Delta. Op veel plaatsen in de Zuid-Hollandse en Noord-Brabantse Delta is Deltanatuur al te beleven. Aannemer Van den Herik voert het project langs de oostkant van het Spui uit in opdracht van de provincie Zuid-Holland.

Contactinformatie:
Organisator: Provincie Zuid-Holland
Email:info@deltanatuur.nl


Deel dit bericht met je vrienden!