logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
25jul 2012

Eén ICT-dienstverlening voor Binnenmaas en Cromstrijen

Afgelopen weekend is een volgende stap gezet naar de samenwerking op het gebied van ICT tussen twee gemeenten in de Hoeksche Waard.

De gemeente Binnenmaas en de gemeente Cromstrijen hebben al hun ICT-activiteiten samengebracht. De hard- en software van beide gemeenten ‘draaien’ nu in de serverruimten van gemeente Binnenmaas.

Samenwerking noodzakelijk

We willen de burger goed kunnen blijven bedienen. Samenwerking op ICT-gebied is daarom noodzakelijk. ICT wordt steeds duurder en complexer en er worden hogere eisen gesteld aan de ICT-medewerkers.

Door samen te werken, kunnen we kosten verdelen, professioneler werken en gebruik maken van elkaars kennis en inzet. Dit heeft voordelen voor de burgers en zeker ook voor de ambtenaren die werkzaam zijn binnen deze gemeenten. Door deze grote omslag is de basis gelegd voor toekomstige digitale ontwikkelingen.

Achtergrond

Een eerste stap voor deze integratie is gezet in januari. Toen is de hele ICT-omgeving van gemeente Binnenmaas opgewaardeerd naar nieuwe en moderne systemen. Hierdoor is stabiliteit gecreëerd en zijn de voorwaarden geschapen om daarna andere gemeenten erbij aan te laten haken.

Afgelopen weekend was dat gemeente Cromstrijen. Alle hardware is naar Binnenmaas overgezet, inclusief de daarop draaiende applicaties. Vanaf nu werkt de medewerker in Cromstrijen dus eigenlijk op de computers die in Binnenmaas staan. Doordat alles is ingericht volgens moderne en nieuwe systemen, gaat het werken op een andere fysieke locatie zelfs sneller dan in de oude situatie binnen Cromstrijen zelf.

Vanaf nu geldt dat de ICT-ondersteuning aan de medewerkers in Binnenmaas en Cromstrijen vanuit beide gemeenten kan gebeuren. Een team van ICT’ers werkt voor alle gebruikers, los van de locatie.



Deel dit bericht met je vrienden!