logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Website binnenmaas.nl in een nieuw jasje'
19mrt 2013

Website binnenmaas.nl in een nieuw jasje

De website www.binnenmaas.nl is sinds dinsdag 19 maart 2013 online in vernieuwde vorm. Niet alleen heeft de site een nieuwe en verbeterde look & feel, ook is een aantal lang gekoesterde wensen in vervulling gegaan. De website is gebruiksvriendelijker en informatie is beter vindbaar, onder andere door de verbeterde zoekfunctie.

Klant staat centraal

Voor het verbeteren van de website hebben we onszelf steeds afgevraagd ‘Hoe maken we het de klant zo gemakkelijk mogelijk?’. Deze insteek sluit aan op onze visie op dienstverlening, waarin de klant centraal staat.

De belangrijkste verbeteringen op www.binnenmaas.nl op een rij:

  • De vormgeving heeft een volledige make-over gehad. Het geheel oogt veel rustiger, frisser en duidelijker.
  • De nieuwe en betere zoekfunctie heeft een prominente plaats gekregen.
  • Dit geldt ook voor de Digitale Balie, waarmee burgers veel zaken digitaal met de gemeente kunnen regelen.
  • Informatie is via diverse ingangen bereikbaar; via de zoekfunctie, de menuknoppen, maar bijvoorbeeld ook via een snelkoppeling of een button. Hierbij wordt rekening gehouden met de meest gezochte producten en de actualiteit.
  • De website is webrichtlijnen-proof. Dit houdt in dat de website voor iedere doelgroep toegankelijk is (bijvoorbeeld hoog contrast- en lees voor-functie voor visueel gehandicapte mensen).

Mogelijkheden voor de toekomst

De vernieuwde website biedt verder deze nieuwe doorontwikkelingsmogelijkheden:

  • Op korte termijn kunnen burgers van Binnenmaas zelf online een afspraak inplannen zodat ze op het gemeentehuis op het door hen gewenste tijdstip worden geholpen.
  • Op termijn kunnen steeds meer productaanvragen digitaal afgehandeld worden, al dan niet met DigiD.
  • Een koppeling met eHerkenning wordt mogelijk, waardoor ook de digitale dienstverlening naar bedrijven toe sterk verbeterd kan worden.
  • Een koppeling met het zaaksysteem Decos wordt mogelijk, waardoor we burgers online statusinzicht kunnen geven in lopende zaken (hetzelfde geldt voor bedrijven als er een koppeling met eHerkenning is). Decos is het digitale informatie- en registratiesysteem waarmee de gemeente werkt.

Website recreatieoord

De website van het recreatieoord (www.recreatieoordbinnenmaas.nl) wordt ook vernieuwd. Deze verbeterde website komt binnenkort online.



Deel dit bericht met je vrienden!