logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wethouders: lezen met baby’s is belangrijk'
15apr 2013

Wethouders: lezen met baby’s is belangrijk

Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Het belangrijk is om ouders van jonge kinderen te informeren over het belang van lezen en een goede taalontwikkeling. De gemeente Binnenmaas, de gemeente Oud-Beijerland, het centrum voor Jeugd en Gezin en de Bibliotheek Hoeksche Waard hebben daarom gezamenlijk een overeenkomst getekend. In aanwezigheid van de wethouders Henk Kievit en Arie Mol.

De gemeenten, het Centrum voor Jeugd en Gezin en de Bibliotheek zijn officieel begonnen met Boekstart. Dit stimuleert ouders om interactief hun kinderen op te voeden in een talige omgeving.

De Gemeente Binnenmaas en de Gemeente Oud-Beijerland sturen vanaf nu brieven naar alle baby’s van drie maanden en hun ouders, waarin zij worden uitgenodigd een Boekstartkoffer af te halen in de Bibliotheek Hoeksche Waard. Het Centrum voor Jeugd en Gezin besteedt bij een bezoek tijdens het eerste levensjaar actief aandacht aan de taalontwikkeling, het belang van de bibliotheek voor (jonge) kinderen en hun ouders en verwijst naar Boekstart.

Bibliotheek Hoeksche Waard zorgt voor de uitreiking van de Boekstartkoffers en richt de bibliotheek in voor het ontvangen van baby’s en ouders, zodat zij zich daar gewenst en welkom voelen.

Kinderen kunnen al vanaf heel jonge leeftijd met hun ouders spelenderwijs genieten van boekjes. Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor het contact met de baby en voor de taalontwikkeling van het kind.

Lezen is een onmisbare vaardigheid in de samenleving. Van lezen groei je. En vroeg ermee in aanraking komen, maakt het makkelijker en dus leuker. Omdat het niet vanzelfsprekend is dat iedereen voldoende in aanraking komt met de wereld van het boek, hebben de gemeente Binnenmaas en de gemeente Oud-Beijerland, het Centrum voor Jeugd en Gezin en de Bibliotheek Hoeksche Waard deze overeenkomst getekend op 9 april 2013.

Eerder werd een dergelijke overeenkomst getekend met de gemeenten Strijen en Cromstrijen.



Deel dit bericht met je vrienden!