logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
25apr 2013

Online platform evaluatie samenwerking Hoeksche Waard

Sinds dinsdag 23 april 2013 kunt u op https://hoekschewaard.mett.nl terecht voor informatie over de evaluatie van de samenwerking in de Hoeksche Waard. Deze interactieve website biedt naast informatie ook de mogelijkheid tot het stellen van vragen en het deelnemen aan discussies over de evaluatie.

De voorbereiding van de evaluatie van de bestuurlijke samenwerking in de Hoeksche Waard is in volle gang. Inmiddels zijn de onderzoeksvragen in samenspraak met verschillende belanghebbenden geformuleerd.

Actieonderzoek

De evaluatie vindt plaats in de vorm van een actieonderzoek, waarbij veel partijen participeren en er veel interactie plaatsvindt met deze partijen onderling en met de onderzoekers.

In mei is het daadwerkelijke onderzoek  in de vorm van interviews met raads- en collegeleden en ambtenaren. Ook wordt een aantal casussen waarin regionaal is samengewerkt, uitgebreider onder de loep genomen.

Daarbij worden uiteraard ook de externe partijen die bij deze onderwerpen betrokken zijn gevraagd mee te werken aan het onderzoek. Tevens worden regionale overleggen bezocht door het onderzoeksbureau. 

Online platform

Voor het evaluatieonderzoek is ook uw inbreng van belang. Hiervoor speelt het online platform een belangrijke rol. Op deze interactieve website kunt u vragen stellen,  discussies starten en polls uitzetten. Uiteraard is er ook meer en actuele informatie over het onderzoek te vinden. Via het platform is er een aansluiting met het officiële twitteraccount @SamenwerkingHW

“De bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard, daar wilt u toch over meepraten? Dat kan nu door actief te zijn op deze interactieve site die speciaal hiervoor is ingericht. Doet u mee?”, aldus de voorzitter van de stuurgroep Evaluatie regionale samenwerking Hoeksche Waard Jan Luteijn.

Achtergrond

Bij dit evaluatieonderzoek wordt gekeken naar de samenwerking tussen de vijf gemeenten en de samenwerking van de gemeenten met het SOHW (Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard).

Na de afronding van het evaluatieonderzoek wordt, na de zomer, ook een toekomstverkenning opgesteld. Deze toekomstverkenning moet leiden tot een besluit van de gemeenteraden over de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard (ook wel de ‘stip aan de horizon’ genoemd).

Presentatie website op scherm



Deel dit bericht met je vrienden!