logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
17mei 2013

Erepenning Binnenmaas voor Joost Kievit

Op vrijdag 17 mei 2013 ontving Joost Kievit, scheidend voorzitter van het Hoekschewaards Landschap, de erepenning van de gemeente Binnenmaas. Tijdens zijn afscheidsreceptie in het Nationaal Landschapscentrum heeft burgemeester mr. drs. A.J. Borgdorff hem de onderscheiding uitgereikt.

De heer Kievit meldde zich aan het einde van de jaren zeventig aan als lid van de natuurvereniging. Sindsdien heeft hij zich op vele terreinen en in vele functies actief ingezet voor het Hoekschewaards Landschap (HWL). De laatste 21 jaar ook als voorzitter.

Mede door zijn inzet is het HWL, dat dit jaar het 40-jarig jubileum viert, uitgegroeid tot een formidabele organisatie voor het behartigen van de belangen van natuur en landschap die niet meer is weg te denken in de Hoeksche Waard.

Joost Kievit geeft de voorzittershamer nu over aan zijn opvolgster mevrouw Els van Veen. Voor de gemeenteraad van Binnenmaas aanleiding om hem de erepenning toe te kennen.

De erepenning wordt hem verleend als blijk van grote waardering en erkentelijkheid voor zijn verdiensten voor de gemeente en de plaatselijke gemeenschap. Sinds de erepenning in 2009 is ingesteld, is dit de derde keer dan deze wordt uitgereikt.

U kunt hier de toespraak van de burgemeester nalezen PDF-ikoon (49,9 kB)



Deel dit bericht met je vrienden!