logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'C1000 - Afscheid van een formule'
28jun 2013

C1000 - Afscheid van een formule

Vanwege de overname door Jumbo verdwijnen ruim 400 C1000-winkels uit het Nederlandse straatbeeld.

Het boek ‘C1000 – Afscheid van een formule’ gaat bij het scheiden van de markt het DNA van ’s lands grootste vrijwillig filiaalbedrijf bloot leggen. Zo wordt een unieke episode uit de Nederlandse retailgeschiedenis bewaard voor het nageslacht.

Wat maakte iemand tot een goede C1000-ondernemer? Hoe verliep de dagelijkse rituele strijd tussen organisatie en ondernemers, tussen centralisatie en autonomie? Hoe werden verdiensten in de keten verdeeld?

Maar ook: hoe bleef C1000 uit handen van Unigro-topman Albada Jelgersma? En op welke manier slaagde ‘de bende van zeven’ erin C1000 los te maken van het Ahold-concern?

Op deze en vele andere vragen wordt in het vuistdikke C1000-afscheidsboek een antwoord gegeven. Historische hoogte- en dieptepunten van de supermarktketen komen thematisch aan bod.

De lezer krijgt zo een onthullend kijkje in de keuken van een concern dat zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot het grootste vrijwillig filiaalbedrijf van Nederland.

Beperkte oplage

De Vereniging C1000 heeft het initiatief genomen voor dit afscheidsboek. Het boek gaat 500 pagina's tellen, krijgt een omvang van 30 bij 30 cm en zal 3 kilo gaan wegen.

Aan het woord komen ruim 250 ondernemers over hun eigen winkel; daarnaast zijn er circa 150 pagina's geschiedenis opgenomen. Ook geeft een aantal bekende retailspecialisten hun visie op C1000, in de vorm van prikkelende columns.

De redactie en productie van het boek is in handen van Unit-2 uit Leiden; meer dan 15 redacteuren hebben de afgelopen maanden talloze interviews afgenomen. Vanuit de Vereniging vormen vier ondernemers en de manager Verenigingszaken de redactiecommissie.

Het boek zal in november 2013 verschijnen in een beperkte oplage van 7500 stuks. Inmiddels zijn al bijna 7000 boeken besteld.

Wie interesse heeft in het boek 'C1000 - Afscheid van een formule' kan contact opnemen met het secretariaat van de Vereniging C1000: info@verenigingc1000.nl, of het direct bestellen via www.c1000afscheid.nl. Bestellen kan tot 1 augustus of zolang de voorraad strekt.

De Vereniging C1000 is een overlegorgaan tussen ondernemers en organisatie, opgericht in 1963, met als doel de behartiging van de collectieve belangen van de leden, teneinde meerwaarde uit de samenwerking te halen en continuïteit te bieden aan de aangesloten ondernemers. Het bestuur bestaat uit negen gekozen supermarktondernemers.

Unit-2 is een samenwerkingsverband van 38 zelfstandige communicatieprofessionals, gevestigd in Leiden.



Deel dit bericht met je vrienden!