logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
20sep 2013

GroenLinks wil opheldering over ’t Hooft

GroenLinks Binnenmaas heeft via schriftelijke vragen opheldering gevraagd aan het college van B&W over de aangekondigde sloop van ’t Hooft van Benthuizen, die nu uitgesteld is vanwege de aanwezigheid van beschermde diersoorten.

De gemeente kondigde eind augustus aan dat er in september zou worden begonnen met de sloop van ’t Hooft van Benthuizen, maar deze sloop is nu tot nader order uitgesteld vanwege de aanwezigheid van beschermde diersoorten, die door de gemeente niet waren opgemerkt. Daags voordat de sloop zou aanvangen kwam HWL met de mededeling dat er wel degelijk sprake is van de aanwezigheid van beschermde diersoorten.

GroenLinks wil graag weten of de gemeente onderzoek heeft gedaan naar de aanwezigheid van beschermde diersoorten en zo ja, hoe het dan kan dat er tijdens dit onderzoek zwaluwen en kerkuilen over het hoofd zijn gezien.

Volgens fractievoorzitter José Pepels is het belangrijk om te achterhalen in hoeverre de gemeente zorgvuldig cq. nalatig is geweest in het onderzoek. “Dit zou immers niet de eerste blunder zijn van het college inzake ’t Hooft”; aldus Pepels, hierbij refererend aan het ellelange dossier rondom ’t Hooft waarin, volgens Pepels, diverse zaken zeker niet de schoonheidsprijs verdienen.   

GroenLinks wil ook graag weten in hoeverre de bouwplannen van NCB passen in de visie Schouteneinde en of er ook rekening wordt gehouden met de wensen van omwonenden. Zoals bekend wil NCB ’t Hooft slopen om woningbouw mogelijk te maken op het voormalige Haboo terrein.

“De gemeente moet zich er ook van bewust zijn dat veel omwonenden niet op de bouwplannen van NCB zitten te wachten en liever ’t Hooft behouden en dat er vanwege de weerstand uit de omgeving opnieuw jarenlange vertraging kan ontstaan.; besluit Pepels.



Deel dit bericht met je vrienden!