logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
01nov 2013

Kinderen ontbijten met burgemeester Borgdorff

Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt ontbijten ruim 400.000 kinderen op zo’n 2.000 basisscholen samen. In diezelfde week vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats.

In Binnenmaas nodigt burgemeester André Borgdorff groep 7 (bestaande uit 13 leerlingen) van  basisschool De Molenwiek uit Mijnsheerenland uit voor een gezamenlijk ontbijt. Dit ontbijt wordt genuttigd in de Raadzaal van het gemeentehuis op woensdag 6 november 2013.

Burgemeester Borgdorff onderstreept hiermee, net als meer dan 200 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een goed ontbijt. Aan de ontbijttafel maken de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselen ze van gedachten.

War Child

Het college van Binnenmaas heeft besloten om per kind dat in Maasdam komt ontbijten een bedrag van € 12,00 te schenken  aan War Child.

War Child is dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Het bedrag is volgens War Child genoeg om één oorlogskind een beter leven te geven. Omdat er 13 kinderen komen ontbijten gaat het in totaal om een bedrag van € 156,-.


Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in meer dan 200 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 11e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een goed ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet of niet voldoende ontbijten.

Ontbijten helpt de darmen op gang, voorkomt concentratieproblemen en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen, waardoor het risico op overgewicht kleiner wordt. Om die reden heeft Het Nationaal Schoolontbijt de steun van het Voedingscentrum en de Maag Lever Darm Stichting.



Deel dit bericht met je vrienden!