logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
28nov 2013

Sport in Binnenmaas

Op woensdag 11 december 2013 worden de voorlopige resultaten van het onderzoek Sport, Bewegen en Leefstijl en de resultaten  van de uitgevoerde buurtscans gepresenteerd aan belangstellenden. Alle sportverenigingen in Binnenmaas zijn uitgenodigd.

Ter voorbereiding op het schrijven van de sportnota Binnenmaas zijn in juli 2013 alle sportverenigingen en een aantal relevante maatschappelijke organisaties uitgenodigd voor een werkatelier over de toekomst van het sportbeleid. Daarnaast heeft Sportservice Zuid-Holland het onderzoek ‘Sport, Bewegen en Leefstijl’ uitgevoerd.

Via een aselecte steekproef zijn 2533 inwoners van Binnenmaas bevraagd over sport, bewegen en leefstijl. Dit onderzoek maakt deel uit van een provinciaal onderzoek. De definitieve onderzoeksresultaten verschijnen medio december. 

Tegelijkertijd is per dorp een buurtscan uitgevoerd, er is als het ware een foto van elk dorp gemaakt. In de buurtscans zijn ook de meest recente data van het onderzoek ‘Sport, Bewegen en Leefstijl’ gebruikt.

Er is een analyse gemaakt van de demografische ontwikkelingen, de bestaande beleidsdoelen van de gemeente op basis van bestaande beleidsnota’s en de lokale cijfers met betrekking tot sport en bewegen.

Tijdens de bijeenkomst op 11 december gaat de heer Volkerijk van Sportservice Zuid-Holland de resultaten van de onderzoeken presenteren en met de aanwezigen bespreken.

Gekeken wordt welke aanknopingspunten de onderzoeksresultaten bieden voor de vorming van een sportraad. De heer Volkerijk schetst de verschillende mogelijkheden en deelt de ervaringen die hij met sportraden heeft.

Aanmelding

Wie de bijeenkomst wil bijwonen, kan zich uiterlijk 4 december aanmelden via gemeente@binnenmaas.nl ter attentie van het secretariaat.

De bijeenkomst op 11 december vindt plaats van 19.00 tot 20.30 uur in het gemeentehuis aan de Sportlaan in Maasdam.

Voor meer informatie kan men terecht bij de heer J. H. Eling van de  afdeling Ruimte & Samenleving via telefoonnummer 078-633 45 66 (maandag t/m donderdag) of via e-mail jaap.eling@binnenmaas.nl.



Deel dit bericht met je vrienden!