logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
16apr 2014

Coalitie Binnenmaas

In Binnenmaas is overeenstemming bereikt over de vorming van de coalitie voor de raadsperiode 2014-2018. Gemeentebelangen Binnenmaas (GBBM), CDA en VVD leveren ieder een wethouder voor het nieuwe college.

Na de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart heeft lijsttrekker Arie Mol van GBBM, als grootste partij met 7 zetels, het initiatief genomen voor gesprekken met de partijen over de vorming van een nieuwe coalitie.

Die gesprekken hebben nu geleid tot een coalitieakkoord onder de naam ‘Verder bouwen aan Binnenmaas 2.0’,  de voordracht van de heren Arie Mol (GBBM), Henk van Etten (CDA) en Wouter Joosten (VVD) als kandidaat-wethouder en een portefeuilleverdeling.

Daarmee blijft de samenstelling van het college in Binnenmaas hetzelfde. De beoogde wethouders worden tijdens een openbare extra vergadering van de gemeenteraad officieel (her)benoemd. Aan het presidium wordt voorgesteld deze vergadering te houden op 22 april.

Portefeuilleverdeling

Ook is overeenstemming bereikt over de portefeuilleverdeling. Daarbij is rekening gehouden met een evenwichtige interne verdeling en de behoefte om bepaalde projecten qua personele bezetting te continueren. 

De portefeuilleverdeling is voorlopig als volgt:

  • Burgemeester André Borgdorff: openbare orde & veiligheid (inclusief handhaving), regionale samenwerking, personeel & organisatie, communicatie, cultureel erfgoed, kunst en cultuur en de strategische projecten Centrumplan ’s-Gravendeel en Andere overheid.
  • Arie Mol (GBBM): , 1e loco-burgemeester, zorg en welzijn, werk en inkomen, sport en het project Dorpshart Mijnsheerenland.
  • Henk van Etten (CDA): 2e loco-burgemeester, ruimtelijke ordening en wonen, financiën, onderwijs en de projecten Herontwikkeling terrein suikerfabriek Puttershoek, Centrumplan Heinenoord en ’t Koetsveld Westmaas.
  • Wouter Joosten (VVD): 3e loco-burgemeester, economische zaken, verkeer en vervoer, recreatie, openbare gebouwen en accommodaties, milieu (inclusief duurzaamheid), afvalverwijdering en -verwerking, ICT en de projecten TAS en Wijk van je Leven.

De definitieve verdeling vindt plaats tijdens de eerste officiële vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

Op basis van de verkiezingsprogramma’s en de constructieve gesprekken die de lijsttrekkers van de drie partijen hebben gevoerd, is een coalitieakkoord geschreven. Dit akkoord wordt verder uitgewerkt tot een collegeprogramma voor de periode 2014-2018.

De nieuwe coalitie heeft 15 van de 21 zetels in de raad en kan dus op een breed draagvlak rekenen.

Het coalitieakkoord wordt binnenkort aan de gemeenteraad gepresenteerd. Belangstellenden kunnen het op www.binnenmaas.nl nalezen.



Deel dit bericht met je vrienden!