logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Oudste inwoonster van Binnenmaas 102 jaar'
30aug 2016

Oudste inwoonster van Binnenmaas 102 jaar

Op zondag 28 augustus werd mevrouw J. Vos-Vermeer uit Puttershoek 102 jaar. Zij is hiermee de oudste inwoner van gemeente Binnenmaas.

Deze leeftijd is een grote mijlpaal voor mevrouw Vos. Ze is geestelijk nog erg gezond maar lichamelijk helaas beperkt omdat ze zich in een rolstoel moet verplaatsen. Ze heeft bijna zes jaar geleden namelijk haar heup gebroken. Dat is ook de reden dat mevrouw Vos sinds die tijd in ’t Huys te Hoecke woont. Daarvoor heeft ze altijd zelfstandig gewoond.

Mevrouw Vos is geboren in Strijen. Toen ze trouwde is ze met haar echtgenoot op een boerderij op Tiengemeten gaan wonen. Het echtpaar kreeg drie kinderen; twee zonen en een dochter. Toen de zonen groot genoeg waren om het boerenbedrijf zelf te runnen, zijn de heer en mevrouw Vos op het ‘vasteland’ gaan wonen in Zuid-Beijerland. In 1972 overleed helaas haar man. Mevrouw Vos heeft zes kleinkinderen en ook al achterkleinkinderen.

Schilderen is haar grootste wekelijkse hobby. Ze kijkt erg uit naar deze middagen en maakt nog mooie kunstwerken!

Burgemeester Borgdorff en zijn echtgenote bezochten mevrouw Vos en brachten onder overhandiging van een boeket bloemen de felicitaties over namens het gemeentebestuur.



Deel dit bericht met je vrienden!