logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Feestelijk diner voor bewoners appartementen Van der Straatenplein in Mijnsheerenland'
03okt 2016

Feestelijk diner voor bewoners appartementen Van der Straatenplein in Mijnsheerenland

Donderdagmiddag 29 september 2016 was een feestelijke middag voor de bewoners van de fraaie, nieuwe appartementen aan het Van der Straatenplein in Mijnsheerenland. Zij waren allemaal door HW Wonen uitgenodigd voor een diner in Restaurant Brasserie Binnenmaas. Aangezien vrijwel alle bewoners aan die uitnodiging gehoor hadden gegeven, was de zaal tot de laatste stoel gevuld.

Op donderdag 23 juni werden de sleutels uitgereikt aan de nieuwe huurders van de gloednieuwe appartementen aan het Van der Straatenplein. Destijds mochten de dames Middelhoek, Van der Kolk en Belder-Dolman als eerste drie de sleutel in ontvangst nemen. De oplevering van de appartementen, die deels gevestigd zijn boven de nieuwe supermarkt, markeerde voor HW Wonen feitelijk de afronding van fase 1 van het 'nieuwe Dorpshart' van Mijnsheerenland. In totaal zijn er boven de supermarkt 20 appartementen gerealiseerd, waarvan er 5 voor de verkoop en 15 voor de verhuur waren bestemd. Het betreft hier zogenaamde sociale huurwoningen. Het zijn ruim opgezette appartementen, die zich op letterlijk een steenworp afstand bevinden van het binnenkort te realiseren multifunctionele centrum. De eerste paal voor dit unieke centrum werd afgelopen zomer, op 1 juni, geslagen. Zowel directeur-bestuurder Pluimer van HW Wonen, als wethouder Mol van Binnenmaas stonden in korte toespraken nog even stil bij de 'problemen' die moesten worden overwonnen, om tot uitwerking en de uiteindelijke start van de nieuwbouw te komen. Maar uiteindelijk heeft deze nieuwbouw heel fraaie appartementen opgeleverd, die op een centraal punt staan in het nieuwe 'dorpshart'. Na de toespraken kon iedereen genieten van een uitgebreide en smakelijke barbecue.

MFC (multifunctioneel centrum) zorgt voor extra voorzieningen

Naast de appartementen aan het Van der Straatenplein verrijst straks het MFC (multifunctioneel centrum). Dit vormt een belangrijk onderdeel van het Dorpshart. In het MFC komen straks heel veel verschillende functies onder één dak. Het gaat om de basisscholen De Boomgaard en De Molenwiek, de peuterspeelzaal van Spelenderwijs, het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang van Kibeo, de bibliotheek, de jongerensoos van Welzijn Hoeksche Waard, ontmoetingsruimten, huurappartementen, sporthal, een welzijnssteunpunt van Zorgwaard en het consultatiebureau van Careyn. Wie in het nieuwe 'Dorpshart' komt te wonen heeft dus veel voorzieningen bijna naast de deur en daarnaast komt er, zoals eerder gezegd, een nieuwe supermarkt. Sportvoorzieningen/sportvelden bevinden zich letterlijk op loopafstand van alle nieuwbouw in het 'Dorpshart'. De nieuwbouw in het 'Dorpshart' draagt er aan bij dat de vitaliteit van het dorp Mijnsheerenland versterkt zal worden.



Deel dit bericht met je vrienden!