logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aandacht voor dementie in de Hoeksche Waard'
01nov 2016

Aandacht voor dementie in de Hoeksche Waard

Dementie wordt volksziekte nummer 1. De ziekte treft één op de vijf mensen in Nederland, dus we krijgen er allemaal mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. De vijf gemeenten in de Hoeksche Waard besteden daarom een week lang, van 14 t/m 18 november 2016, extra aandacht aan dementie. Met op woensdag 16 november om 15.30 uur een ‘startbijeenkomst’ in het gemeentehuis van Oud-Beijerland, waarin gemeenten en partners samen plannen maken voor een dementievriendelijk Hoeksche Waard.

Tijdens de startbijeenkomst zijn er inspirerende verhalen van onder andere de gemeente Utrechtse Heuvelrug, 'eerste geteste dementievriendelijke gemeente', en Albert Heijn en de politie, die een dementievriendelijk beleid voeren. Mantelzorgers delen hun ervaringen. Daarnaast ondertekenen de wethouders en de Dienst Gezondheid & Jeugd een Intentieverklaring om gezamenlijk te komen tot een dementievriendelijk Hoeksche Waard.

Naast de startbijeenkomst staat in de regio een aantal bijeenkomsten voor inwoners op het programma. Zij krijgen informatie over geheugenverlies en worden verder geholpen als ze behoefte aan advies hebben. Iedereen is welkom, van ouderen en hun familieleden tot de 'gewone' inwoner en de kassière bij de supermarkt. De bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk, aanmelden niet nodig:

  • Maandag 14 november, van 19.00 uur tot 21.30 uur: 'De weg kwijt in Puttershoek?!'
    Locatie: Huys te Hoecke, Zomerplein 15.
  • Dinsdag 15 november, van 14.00 tot 16.00 uur. 'Ouder worden doe je zo!'
    Locatie: De Hoeksteen, Kerkstraat 22 in Nieuw-Beijerland,
  • Vrijdag 18 november, van 14.00 tot 15.00 uur: muzikale afsluiting van de 'dementieweek'
    Locatie: Het Odensehuis, Jan Tooropstraat 6 in Oud-Beijerland.

Inwoners die actief bij willen dragen aan een dementievriendelijke samenleving, kunnen zich aanmelden op www.samendementievriendelijk.nl.



Deel dit bericht met je vrienden!