logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Startbijeenkomst Dementievriendelijk Hoeksche Waard'
18nov 2016

Startbijeenkomst Dementievriendelijk Hoeksche Waard

De vijf gemeenten in de Hoeksche Waard gaan zich, samen met diverse partners, inzetten om een dementievriendelijke regio te worden. Mede door de vergrijzing zal het aantal mensen met dementie in de Hoeksche Waard de komende jaren met 93% toenemen.

Dementievriendelijk betekent een omgeving waar iedereen die dementie heeft of op andere wijze met dementie te maken heeft, zich thuis voelt en onderdeel kan blijven uitmaken van de samenleving. Enerzijds door de aandacht voor het omgaan met dementie te vergroten, anderzijds door het bevorderen van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun familie en mantelzorgers.

Woensdag 16 november 2016 vond de startbijeenkomst Op weg naar een dementievriendelijk Hoeksche Waard plaats. De bijeenkomst was bedoeld om organisaties en instellingen in de Hoeksche Waard te informeren en enthousiast te maken om mee te denken en/of een bijdrage te leveren aan een dementievriendelijk Hoeksche Waard.

En dat is gelukt. Ruim 80 deelnemers luisterden naar verschillende verhalen en praktijkvoorbeelden. De belangrijkste boodschap? "Gewoon gaan doen, en zorg voor een spin in het web die voor de verbinding zorgt", aldus Hans Nijhof, wethouder gemeente Utrechtse Heuvelrug. Hij was een van de inspirerende sprekers.

Ook de persoonlijke verhalen van de mantelzorgers maakten indruk. Nico Spierenburg, manager van Albert Heijn, vertelde hoe medewerkers worden opgeleid om met mensen met dementie om te kunnen gaan.

De wethouders van de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard en de GGD ZHZ (onderdeel van de DGJ) ondertekenden tot slot een intentieverklaring om er samen voor te zorgen dat de Hoeksche Waard dementievriendelijk wordt.



Deel dit bericht met je vrienden!