logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vervolgbijeenkomst inrichting Van der Straatenplein Mijnsheerenland'
02dec 2016

Vervolgbijeenkomst inrichting Van der Straatenplein Mijnsheerenland

Op donderdag 8 december 2016 organiseert gemeente Binnenmaas een vervolgbijeenkomst over de inrichting van het Van der Straatenplein in Mijnsheerenland. Tijdens deze bijeenkomst wordt het ontwerp voor het toekomstige plein in het nieuwe Dorpshart van Mijnsheerenland met geïnteresseerden gedeeld.

Op donderdag 23 juni jongstleden heeft gemeente Binnenmaas samen met inwoners van Mijnsheerenland gekeken naar de inrichting van het nieuwe plein in Mijnsheerenland. Naar aanleiding van deze avond is architect Wijnand Bouw van bureau Bosch Slabbers aan de slag gegaan met een ontwerp voor het plein. Dit ontwerp wordt op 8 december gepresenteerd en vanzelfsprekend kan hierop worden gereageerd. We streven ernaar aan het einde van de avond het mogelijk gewijzigde ontwerp met de aanwezigen vast te stellen.

Momenteel wordt hard gewerkt aan de realisering van het nieuwe Dorpshart. De nieuwe supermarkt en de bovenliggende appartementen zij inmiddels in gebruik inmiddels klaar. En op 1 juni is gestart met de bouw van het multifunctionele centrum, waarin straks de scholen, de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang, de bibliotheek, ontmoetingsruimten, huurappartementen, sporthal, welzijnssteunpunt en consultatiebureau hun plek krijgen.

Centraal punt tussen al deze functies wordt het Van der Straatenplein. Een bepalende plek in het dorp waar straks ook de weekmarkt plaatsvindt. Belangrijk dus dat de gebruikers van het plein nu de gelegenheid krijgen mee te denken over de inrichting ervan. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd bij de bijeenkomst aanwezig te zijn. Die vindt plaats op 8 december om 19.30 uur in De Pastorije (Van der Waalstraat 20 Mijnsheerenland). Om een inschatting te maken van het aantal aanwezigen bij de bijeenkomst, verzoeken wij belangstellenden zich uiterlijk 7 december aan te melden via secretariaat@binnenmaas.nl of 088 647 13 36.



Deel dit bericht met je vrienden!