logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Buurtbemiddelaars ontvangen certificaat'
23dec 2016

Buurtbemiddelaars ontvangen certificaat

Woensdagavond 21 december 2016 hebben 23 vrijwilligers van Buurtbemiddeling Hoeksche Waard het certificaat Buurtbemiddeling ontvangen, uit handen van burgemeester Jan Waaijer van Strijen.

De vrijwilligers volgden hiervoor een intensieve meerdaagse training. De deelnemers mogen zich gecertificeerd bemiddelaar noemen. Zij zijn inmiddels al aan de slag gegaan met de eerste meldingen vanuit de gemeenten.

In juni is het project buurtbemiddeling gestart in de hele Hoeksche Waard. Buurtbemiddeling is een gezamenlijk project van de vijf gemeenten, HW-wonen en de politie. Buurtbemiddeling maakt irritaties en problemen in een vroegtijdig stadium bespreekbaar met de betreffende buren. Goed getrainde, vrijwillige bemiddelaars bemiddelen hierbij. Ze geven géén oordeel en dragen géén oplossing aan. Wel helpen ze om de relatie tussen de buren te herstellen en samen een oplossing te bedenken die voor alle betrokkenen aanvaardbaar is. Op deze manier wordt het contact tussen de buren hersteld en kan voorkomen worden dat het probleem zich weer voordoet.

Een beroep doen op Buurtbemiddeling

Zowel organisaties (politie en woningbouwcorporatie) als inwoners kunnen een beroep doen op
Buurtbemiddeling Hoeksche Waard en deze inschakelen. Dat kan via de mail info@buurtbemiddelinghoekschewaard.nl of via (06) 18 62 88 41.



Deel dit bericht met je vrienden!