logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De Koning Puttershoek Beste Winkel Echte Bakkers'
20jan 2017

De Koning Puttershoek Beste Winkel Echte Bakkers

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Echte Bakkersgilde zijn de winnaars van de strijd om de titel Beste Winkelbeoordeling van de Echte Bakkers bekend gemaakt en gehuldigd. De Koning, De Echte Bakker met zijn winkel in Putterhoek pakt de titel Beste Winkel 2017 en kreeg daarmee de Gouden Schieter.

Toen Alwin en Heleen de Koning anderhalf jaar geleden hun winkel vernieuwden hadden ze een duidelijke visie over sfeer en beleving. Door deze prijs worden de gemaakte keuzes bevestigd. De tweede plaats is voor Van Meijel, De Echte Bakker in Clinge en het brons gaat naar Dieteren in Maasbracht.

Op dinsdag 17 januari 2017 werden de Gouden Schieters uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Echte Bakkers in theater Orpheus in Apeldoorn. Deze prestigieuze prijzen zijn beschikbaar voor de overall winnaar (‘Beste Echte Bakker’) en voor de top drie in de categorie Kwaliteit en Winkel.

Beleving en productdominantie

277 winkels werden dit jaar beoordeeld door onafhankelijke inspecteurs op 58 punten in elf categorieën. Zo werd er scherp gelet op de uitstraling en aantrekkingskracht van het pand en de effectiviteit van de ingezette reclame en communicatiemiddelen.

‘De winkel van De Koning heeft veel productdominantie en de bakkerij is zichtbaar in de winkel wat een extra beleving geeft voor de klanten’, zo staat in de beoordeling te lezen. De winkel heeft een industriële look en een open bakkerij. Alwin: “Door onze productieplanning iets aan te passen maken we nu meer producten overdag en werken dus altijd in het zicht van de klanten.”

Door de producten in één laag in de toonbank te laten zien is de presentatie mooier en ook praktischer. “We kunnen in een oogopslag zien welke producten op raken en door de dag heen alles goed bijvullen,” zegt Heleen de Koning. “Zo creëren we productdominantie.”

Warm welkom

Alwin en Heleen de Koning waren compleet verrast door deze eerste prijs. “We wisten wel dat we goed gescoord hadden maar de eerste prijs!, dat was een super verrassing,” aldus Alwin. Ook het hele team heeft enthousiast gereageerd. Alwin: “Bij onze medewerkers staan de neuzen dezelfde kant op. Dat is echt heel prettig en ook noodzakelijk om zo’n mooie prijs te winnen. We kunnen wel een mooie winkel bouwen, maar dan zijn er altijd nog de mensen die de persoonlijke noot toevoegen en onze klanten een warm welkom bezorgen.”

De prijsuitreiking

Alwin en Heleen ontvingen de Gouden Schieter voor de Beste Winkel ten overstaan van een groot aantal collega Echte Bakkers, uit handen van Geert Caniels, directeur van de Stichting Echte Bakkersgilde. Caniels sprak zijn waardering uit voor de prestatie van De Koning. Tevens werd ook bekend dat De Koning de Beste Kwaliteit bakt van de regio Zuid – West Nederland. 

De winkel in Puttershoek is al helemaal in goud gehuld, maar dat is vanwege het 50-jarig jubileum van het Gilde. Er zijn veel leuke winacties en scherpe productaanbiedingen voor alle klanten van De Koning.



Deel dit bericht met je vrienden!