27sep 2012

Karaktervol ADO pakt eerste zege

’S-GRAVENDEEL – Met een heuse krachttoer heeft derdeklasser ADO zich de eerste overwinning in het veldkorfbalseizoen verschaft. In het thuisduel tegen NIO had het achttal van trainer Jeroen van de Rovaart een flinke inhaalrace nodig om uiteindelijk de twee punten op sportpark De Trekdam te houden:  12-9.

Halverwege zag het er absoluut niet naar uit dat de AH/Van der Poel-formatie de punten in eigen huis zou houden. De eerste 35 minuten verliepen namelijk desastreus voor ADO, dat aanvallend totaal niet draaide en halverwege dan ook tegen een 3-8 achterstand aankeek.

De vergelijking drong zich op met het thuisduel vorig seizoen in de zaal toen ADO voor de pauze ruim afstand van NIO nam en vervolgens na een zwakke tweede helft net genoeg overhield om te zegevieren. Dit keer waren de rollen echter omgedraaid: ADO kwam sterk terug en overdonderde NIO zodanig, dat de Rotterdammers uiteindelijke met lege handen huiswaarts dienden te keren.

De thuisploeg scherpte de verdediging flink aan, begon overtuigend te scoren en wiste een slappe vertoning voor de pauze uit met een overtuigend optreden in deel twee. De zege gaf Van de Rovaart en consorten bovendien lucht aan de onderkant van de ranglijst in 3K.

Scores ADO: Pieter Kreeft (5x), Hans van der Beek (3x), Stefan Robbemont (2x), Arie Koster en Samantha Heijden.

Komende zaterdag speelt ADO de uitwedstrijd bij Scheldevogels in Bergen op Zoom.