30sep 2012

Wedstrijdverslag volleybalheren HWVV Benevia

Zaterdag 29 september 2012 moesten de heren naar het einde des lands. Via België werd het Zeeuws-Vlaanderen aangedaan - de plaats: Axel.

Voortwaards, zoals de ploeg zich noemt verwelkomde ons met een daverend stukje harcdore/trance (dat beloofde dus wat).

Na goed wakkergeschud te zijn, werd de eerste set gestart. In eerste instantie moesten de 's-Gravendelers tegen een 3-0 achterstand aankijken, maar de heren wisten dat al snel te herstellen en om te zetten naar een constante voorsprong van 2 punten. Benevia wist een gat van 4 punten te slaan op 18-22, maar moest toch toezien dat de Axelaars in de eindfase dichterbij kropen. Uiteindelijk mocht het voor hen niet baten en Benevia maakte de set af met 23-25.

De tweede set verliep in een vergelijkbaar patroon, met uitzondering van de 3-0 achterstand. De constante voorsprong werd bevredigend afgesloten met een 22-25 overwinning.

Benevia leek de wedstrijd te kunnen pakken, maar niets was minder waar. Wat de heren van Benevia overkwam was niet duidelijk, maar dat het spel er onder leed was goed te merken. In plaats van een voorsprong, moest Benevia nu tegen een acterstand aankijken. Voortwaards kreeg zijn draai te pakken en maakte de set uit met 25-19.

Vastbesloten om met betere cijfers te eindigen, ging Benevia de vierde set in. Alleen waren de problemen van de derde set nog niet verdwenen. Spelverdeler Gert-Jan Krijgsman kreeg zijn vingers niet goed rond de bal en evenzo konden hoofdaanvallers Chris Hoek en Joost Strijker de bal niet langs de blokkering van Voortwaards krijgen. Het gevolg: een nog grotere nederlaag bij het verlies van de set met 25-16.

Dus toch maar weer een vijfde set (net als de eerste wedstrijd tegen Next Volley). Enigszins ontdaan door de rappe omkeer van de wedstrijd zaten de mannen hun taktiek te bekijken. Uiteindelijk werd toch weer dezelfde opstelling als de voorgaande set genomen.

Maar dit wierp gelukkig toch goede vruchten af. De Axelaars dachten de buit binnen te hebben, maar de formatie van Benevia dacht daar anders over.
Na een finke servicebeurt van Ronald Hoek (3-3 naar 3-7), konden de heren bij 4-8 van veld wisselen. De voorsprong was te groot voor Voorwaards en Benevia nam de 3 punten mee naar huis (11-15).

Volgende week wordt er gespeeld in Roosendaal, bij Micro Electro.