logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
02dec 2012

Negen medailles zwemploeg ZVS

Zaterdag 1 december 2012 hebben de wedstrijdzwemmers van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel deelgenomen aan het tweede deel van de vijfkamp. De Seuters zwommen tegen RSW (Rotterdam), DWF (Sliedrecht), SVO (Gorinchem) en ZVH (Hardinxveld-Giessendam).

De zwemselectie heeft onlangs kunnen twee nieuwe zwemmers kunnen verwelkomen: Bradly de Boom en Eva Wols. Voor Eva was het haar allereerste echte wedstrijd en voor Bradly zijn tweede. Beide jonge zwemmers wisten zich direct in de prijzen te zwemmen.

Tijdens deze middag stonden in tegenstelling tot de vorige wedstrijd nu ook langere afstanden op het programma. Niet alleen zwom men 50 en 100 meter, er werd ook gestart op de 200 en 400 meter. Er sneuvelden niet heel veel persoonlijke records maar de verbeteringen die er waren, waren toch zeker bijzonder te noemen.

De meest opvallende was toch wel Yannick Visser. Hij zwom 16,10 seconden van z’n oude tijd af op de 200 meter wisselslag. Ook Martijn Meuzelaar zwom zich in de schijnwerpers. Hij verbeterde op de 400 meter wisselslag zijn PR met 7,24 seconden. Deze lange afstanden waren in het einde van het programma opgenomen. Dus dan is het op zich niet mee om dan alsnog zo’n prestatie neer te zetten.

Medailles waren er genoeg voor ons. Welgeteld negen keer kwamen we in de top drie terecht.

Goud: Annelot Baars (50 meter vlinderslag), Bradly de Boom (25 meter schoolslag)
Zilver: Mika van Boven (50 meter vlinderslag), Bradly de Boom (25 meter rugslag)
Brons: Annelot Baars (200 meter wisselslag), Mika van Boven (200 meter wisselslag), Gjalt de Man (50 meter rusgslag), Eva Wols (25 meter vrije slag), Renzo van Boven (100 meter schoolslag)

De eerstvolgende wedstrijd wordt gezwommen op zaterdag 15 december 2012. Dit betreft het derde deel de vijfkamp. Deze wedstrijd wordt gezwommen in zwembad De Lockhorst in Sliedrecht.



Deel dit bericht met je vrienden!