Waterpoloheren niet opgewassen tegen BZ&PC

02 december 2012 door de redactie

De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 1 december 2012 hun tiende wedstrijd van het seizoen. In de tweede klasse C van het District 4 troffen zij BZ&PC 4 uit Bodegraven in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel hadden niet de beschikking over een compleet team. Patrick van Haarlem kon niet aanwezig zijn. Ter versterking werd Daan de Zeeuw (Heren 2) opgeroepen. Daardoor bestond de formatie uit negen heren en was er de beschikking over twee wisselspelers.

Na een afwezigheid van bijna twee jaar keerde Daan de Zeeuw voor de gelegenheid terug in de 's-Gravendeelse hoofdmacht. De Zeeuw, sinds dit jaar weer uitkomend voor het tweede herenteam, wist zijn rentree uiteindelijk te verzilveren met een doelpunt.

Na de glansrijke overwinning van vorige week wachtte ZVS de confrontatie met de huidige nummer vier uit de competitie. Een eerdere ontmoeting bij aanvang van de competitie eindigde in een nipte overwinning (4-5) voor de Seuters.

De thuisploeg opende verrassend snel en het was Wessel Boersma die de openingstreffer aantekende. Het felle BZ&PC zette al snel gas bij en wist in korte tijd via twee doelpunten de achterstand om te buiten naar een minimale voorsprong.

Naarmate de wedstrijd vorderde begon het onderlinge niveauverschil ook wel duidelijker te worden. Dat waar ZVS niet in slaagde lukte de gasten wel. Zij waren niet alleen veel trefzekerder dan de thuisploeg, maar kregen ook het arbitrale duo op hun hand. Daar waar in het spel van de thuisploeg weinig toegestaan werd, kon BZ&PC juist haar gang gaan en leek het alles mee te krijgen. Dit was ook duidelijk zichtbaar in het scoreverloop. Van de vier tegentreffers kwamen er drie uit een manmeer. In de laatste minuut redde Dylan Ballijns de 's-Gravendeelse eer door snel nog een doelpunt mee te pakken.

Het derde kwart leverde een aantrekkelijke en actieve strijd op tussen beide ploegen. Ondanks dat ZVS meer wist te scoren dan de tegenstander (vier om drie) was het nog niet genoeg om de achterstand weg te kunnen werken. Wessel Boersma (2x), Robert van Son (strafworp) en Dennis Brobbel tekenden voor de 's-Gravendeelse treffers.

Met een minimale marge van drie doelpunten en nog een laatste periode voor de boeg leken nog niet alle kansen verkeken al moest dan wel alles meezitten, zowel het spel als de leiding. Nadat via een snelle tegentreffer uit een manmeer het inmiddels tiende doelpunt was gemaakt leken de kansen definitief verkeken. De achterstand was inmiddels opgelopen naar vier doelpunten. ZVS hervond zich echter en vocht zich knap terug in de wedstrijd en was binnen een halve minuut tweemaal trefzeker via Daan de Zeeuw (manmeer) en Dennis Brobbel. Met nog iets minder dan drie minuten op de klok en een achterstand van nog maar twee doelpunten leek plotseling weer alles mogelijk. De euforie was helaas van korte duur. In de resterende tijd stelden de bezoekers orde op zaken door tweemaal doel te treffen. Het leek uiteindelijk voldoende voor hen om de overwinning op veilig te stellen. Uit de laatste manmeer van de wedstrijd doelpuntte Dylan Ballijns.

Overzicht verkregen manmeersituaties:
ZVS: 5x / 4x uit weten te scoren
Tegenstander: 8x / 6x uit weten te scoren

Overzicht verkregen strafworpen:
ZVS: 1x / 1x uit weten te scoren
Tegenstander: 0x / 0x uit weten te scoren

Wessel Boersma was met drie doelpunten de topscoorder van de wedstrijd. Dylan Ballijns en Dennis Brobbel troffen ieder tweemaal doel. Robert van Son en Daan de Zeeuw scoorden ieder eenmaal.

1e periode: 1-2 (1-2 tussenstand)
2e periode: 1-4 (2-6 tussenstand)
3e periode: 4-3 (6-9 tussenstand)
4e periode: 3-3 (9-12 eindstand)

Van deze wedstrijd zijn ook wedstrijdfoto's (ca. 5 MB per stuk) beschikbaar. Deze zijn via deze link te downloaden.

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 8 december 2012. Zij zullen dan spelen tegen LZ 1886 4 in het Vijf Mijbad te Leiden om 19.15 uur.