logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
09dec 2012

Verslag dames HWVV Benevia-Forza

De dames van Benevia  hebben afgelopen zaterdag 8 december 2012 thuis in ’s Gravendeel tegen Forza gespeeld. Benevia  wist dat het een zware wedstrijd ging worden aangezien Forza op de tweede plek staat.

Ondanks het verschil in de klassering  begon Benevia vol goede moed aan de wedstrijd. Het voltallige team was aanwezig ook al was niet iedereen even fit. Jacqueline Hoek  heeft last van een spierscheuring en Willeke Kruijthof  kampt met een lichte schouderblessure.

Desondanks begon Jacqueline op de spelverdeling en Willeke op de buitenpositie samen met Annemarie van Blitterswijk. Leni Schelling op de dia , de midden posities werden bezet door Janet de  Koning en Martine de Haan. En zoals altijd Karin Lupescu op de libero.

De eerste set ging gelijk op . De pass lag goed waardoor de  midden posities ook goed aangespeeld konden worden. Tegen verwachting in heeft Benevia op voorsprong gestaan. Dit was helaas van korte duur. Forza vroeg een time out aan waarna Benevia vier punten om de oren kreeg.  Hierdoor kwam de stand weer in het voordeel van Forza. Ondanks dat Benevia goed mee kon komen eindigde deze set met drie punten verschil in het voordeel van Forza. (22- 25)

Omdat de eerste set nipt verloren ging werden er geen wijzigingen aangebracht in het team.
Het goede gevoel van de eerste set werd meegnomen naar de tweede set en Benevia kon weer goed meekomen.  Forza zette een tandje bij waardoor Benevia,  ondanks een wissel, moest afhaken.  De tweede set ging met tien punten verschil verloren. (15- 25)

De derde set werden er aan aantal wissels toegepast. Rebecca Nobel verving Willeke Kruijthof , Jaqueline van Leeuwen kwam voor Jacqueline Hoek  en Kitty van Dongen op de diagonaal voor Leni Schelling.
Wegens een  paar slechte service beurten werden er punten cadeau gegeven aan Forza.
Benevia probeerde dit op te lossen met twee time outs. Forza liet zich hierdoor niet uit hun spel brengen en trok ook de derde set naar zich toe met negen punten verschil. ( 16- 25).

De vierde set begon met een wijzing. Willeke Kruijthof ging er in voor Annemarie van Blitterswijk. 
In het begin kon Benevia wederom aardig meekomen.  Bij een stand van 8-8  vroeg Benevia en time- out aan.  Dit bleek in het voordeel te zijn van Forza.  Want  bij de volgende time out die Benevia aanvroeg  was Forza al uitgelopen tot een 13 – 20 voorsprong.  Deze voorsprong was voor Benevia niet meer te achterhalen en ook deze set werd  met tien punten verschil verloren.  (15- 25).



Deel dit bericht met je vrienden!