23dec 2012

Verslag bekerwedstrijd heren HWVV Benevia

Vandaag reisden de heren uit de Hoekse Waard naar Tilburg om daar een gooi te doen naar de beker van dit seizoen. Met drie absenties, waaronder een ziekmelding, gingen naar T Kwadraat.

Sarto, dat 3e derde divisie speelt, had de ‘hoge’ kaarten in hand en Benevia trad als underdog aan.

De Tilburgers zetten gelijk druk en Benevia moest direct tegen een achterstand aankijken (5-1). Maar langzaam maar zeker, wisten de mannen uit ’s-Gravendeel het tij te keren (14-14). Maar Sarto bleef toch sterk doorvechten en zorgde nog voor 2 a 3 punten voorsprong (20-18) en won de set uiteindelijk met 25-21.

De tweede set bracht Benevia Sarto op het verkeerde been en toonde dat het team wel degelijk over goede capaciteiten beschikte. Nog steeds met Lennert v/d Wulp als spelverder (primaire spelverdere Gert-Jan Krijgsman was een van de afwezige) pakte de heren direct een voorsprong (8-14). Het gat werd door Sarto in eerste instantie nog wel enigszins gedicht (14-21), maar Benevia zette door en pakte de set met 16-25.

Dit beloofde nog het een en ander voor de derde set. Benevia begon met goede moed (1-4). Maar met een zeer goede servicebeurt bij Sarto werd dit gat gespiegeld (9-4). Benevia knokte zich wel weer in de wedstrijd, maar kon niet snel genoeg punten vergaren (23-22) om de winst bij Sarto te ontrekken (25-22).

Met een achterstand van 2-1 in sets, was de wedstrijd nog niet verloren. Bij winst van de vierde set zou er nog een vijfde – beslissende – set komen. Kansen genoeg dus. Benevia begon sterk, maar moest weer een groot aantal punten uit hand geven op een servicebeurt bij Sarto (dezelfde als in de derde set). Ondanks deze tegenslagen, bleef Benevia goed bij (16-18). Maar Sarto, dat met 11 mensen op de proppen kwam, had uiteindelijk toch de meeste adem. Bij Benevia sloeg nu ook de vermoeidheid toe en kwam er aanvallend niet meet goed doorheen (eindstand 25-20).

Ondanks enkele verbeterpunten mag deze wedstrijd geen blamage genoemd worden. Benevia heeft zich kranig verweerd tegen Sarto, maar de 5e plek bekleed in de 3e divisie.