s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
03feb 2013

Dames HWVV Benevia verliezen van koploper

Afgelopen zaterdag 2 februari 2013 stond in de dames promotieklasse A de wedstrijd tussen hekkensluiter HWVV Benevia en koploper Volley Meerkerk op het programma. Naast de reeds bekende blessures meldden aan het einde van de week drie basisspeelsters zich in de ziekenboeg van Benevia.

De verwachtingen voor de wedstrijd waren dan ook niet hooggespannen, het doel was om een leuke pot te spelen en zoveel mogelijk punten te sprokkelen. Het puntensaldo zou immers een rol kunnen gaan spelen wanneer de competitie zijn einde nadert.

De eerste set moesten de Hoeksche Waardse dames duidelijk wennen aan de veranderde posities in het veld en werd libero Karin Lupescu in het achterveld gemist. Volley Meerkerk nam direct een voorsprong en wist deze snel uit te breiden. Benevia kon geen vuist maken en zag de set via 6-14 en 7-22 eindigen in 8-25.

De tweede set kwam de thuisploeg steeds meer in haar spel en kwam zelfs op een 7-4 voorsprong. Gelegenheidsspelverdeelster Leni Schelling maakte goed gebruik van de verschillende aanvalsposities. Lange tijd hielden de twee ploegen elkaar in evenwicht. Na een time-out van Volley Meerkerk bij 16-17 gaven zij echter extra gas bij en ging de set met 18-25 naar de tegenstander.

Ook in de derde set, waarin Lotte Goud een goede invalbeurt maakte, wist Benevia de koploper de eerste 10 punten bij te houden. Via 15-19 en 15-23 trok Volley Meerkerk echter de set duidelijk naar zich toe: 17-25.

De vierde set kwam Benevia vrij snel op een achterstand welke niet meer ingehaald kon worden. Via 6-9 en 9-16 ging met de eindstand 14-25 ook het bonuspunt mee naar Meerkerk.

De dames van HWVV Benevia hebben twee vrije weekenden voor de boeg. Over drie weken hopen zij op volle kracht aan te kunnen treden in de streekderby tegen DVO in Oud Beijerland.