logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
11feb 2013

Waterpoloheren met pech kopje onder

VLAARDINGEN - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 9 februari 2013 hun zestiende wedstrijd van het seizoen. In de tweede klasse C van het District 4 troffen zij ZVVS 6. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Kulk te Vlaardingen. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel hadden niet de beschikking over een compleet team. Wessel Boersma kon niet aanwezig zijn. Ter versterking werd Renzo van Boven (Heren 2) opgeroepen. Daardoor bestond de formatie uit negen heren en was er de beschikking over twee wisselspelers.

De wedstrijd tegen de hekkensluiter van de competitie kende een flitsende start voor ZVS. Binnen een minuut nam Dylan Ballijns uit een manmeer de openingstreffer voor zijn rekening. De twee navolgende manmeersituaties liepen voor de Seuters minder goed af daar deze doelpuntloos bleven. De thuisploeg wist echter uit één van de 's-Gravendeelse voordeelsitaties te counteren om zo de gelijkmaker te kunnen scoren.

Met een gelijke stand op het scorebord aan het begin van de tweede periode leek er nog geen vuiltje aan de lucht al was wel duidelijk dat de 's-Gravendelers het niet cadeau zouden krijgen vanavond. De heren kregen vele kansen maar het leek allemaal niet te mogen lukken. Vele schoten belandden op de lat of voorzetten kwamen niet goed aan. De thuisploeg maakte geen fouten en kwam al snel op voorsprong. ZVS kreeg de kans om via een strafworp op gelijke hoogte te kunnen komen maar helaas miste Robert van Son door net naast te schieten. In de laatste minuut wist ZVVS, in tegenstelling tot de 's-Gravendelers, wel de manmeer uit te spelen en daarmee de voorsprong verder uit te breiden.

Halverwege de wedstrijd was nu toch wel duidelijk dat de formatie Van Helfteren alle zeilen bij moest gaan zetten om niet met lege handen naar huis te hoeven vertrekken na de confrontatie met de drager van de rode lantaarn. Tot ieders verrassing schoot Stefan Kuhlmann van grote afstand de bal strak in de hoek van het doel. Nog geen minuut later was opnieuw Dylan Ballijns trefzeker uit een manmeer. Hij bracht daarmee zijn team terug in de wedstrijd en ook op gelijke hoogte naast de Vlaardingse heren. Lang duurde de euforie niet want een snelle tegentreffer volgde.

Ook in de resterende vijf minuten van de wedstrijd slaagde ZVS er niet in de wedstrijd nog naar hun hand te kunnen zetten. Het begon er steeds meer op te lijken dat de thuisploeg af zou stevenen op de eerste overwinning van het seizoen. De 's-Gravendelers probeerden er nog het beste van te maken maar moesten er toch aan gaan geloven dat een overwinning niet haalbaar meer zou zijn. De genadeklap werd defenisief uitgedeeld door ZVVS nadat zij voor de vijfde keer hadden gescoord en daarmee het verschil definitief hadden gemaakt. Voor ZVS zat er na het luiden van het eindsignaal niets anders op dan deze wedstrijd snel te vergeten en zich volledig te gaan richten op de eerstvolgende confrontatie tegen de huidige nummer twee uit de competitie. Deze nederlaag betekende overigens ook het einde aan een lange ongeslagen reeks.

Overzicht verkregen manmeersituaties:
ZVS: 6x / 2x uit weten te scoren
Tegenstander: 4x / 2x uit weten te scoren

Overzicht verkregen strafworpen:
ZVS: 1x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 0x / 0x uit weten te scoren

Dylan Ballijns was met twee doelpunten de topscoorder van de wedstrijd. Stefan Kuhlmann scoorde eenmaal.

1e periode: 1-1 (1-1 tussenstand)
2e periode: 2-0 (3-1 tussenstand)
3e periode: 1-2 (4-3 tussenstand)
4e periode: 1-0 (5-3 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 9 maart 2013. Zij zullen dan spelen tegen Z&PC De Gouwe uit Gouda in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel om 20.10 uur.



Deel dit bericht met je vrienden!