11feb 2013

’s-Gravendeel op karakter langs NBSVV

Het was zaterdag de wedstrijd van Rémon Barendregt. Met twee doelpunten en twee gele kaarten was hij de ‘man’ van de wedstrijd.

Maar voor de wedstrijd begon werd trainer Scholts getrakteerd op een tegenslag. Tijdens de warming up raakte keeper Ricardo Bakker geblesseerd aan zijn hamstring en moest Kevin Ipskamp zijn plaats innemen. In de beginfase natuurlijk een aftastend begin van beide ploegen. Er waren nog geen vijftal minuten gespeeld en de tweede tegenslag was daar voor Scholts en de zijnen. Robert de Heer wilde een uiterste poging doen om al liggend op de grond de bal te blokken. Hierbij overstrekte hij zich en moest hij het veld verlaten met het zich liet aanzien ook een hamstringblessure. Hierna was de organisatie even weg bij ’s-Gravendeel, NBSVV kon hiervan niet echt profiteren, het was zelfs Jeffrey van Twist die een kans kreeg, maar hij plaatste de bal net over het doel van keeper Robin Barendrecht.

Toch was het NBSVV die na twintig minuten op voorsprong kwam. Een geplaatste corner van routinier Paul Bestebreur kwam op het hoofd van één van zijn medespelers. Deze kopte over de uitgekomen Kevin Ipskamp en de bal belandde in de doelmond. Met een katachtige reflex reageerde voormalig doelman Rémon Barendregt door de bal met zijn hand over het doel te tippen. Scheidsrechter Durgunsu kon niets anders doen dan naar de elfmeterstip te wijzen, en gaf tot ieders verbazing Barendregt de gele kaart, waarmee hij goed wegkwam. De toegewezen strafschop werd netjes verzilverd door Sediq Walizada, 1 - 0.

’s-Gravendeel liet daarna het wat betere veldwerk zien, maar tot kansen kwam het niet echt. Melvin Zimmerman, die in deze wedstrijd tweemaal van positie moest wisselen, kreeg nog een goede kans. Na een schitterende kapbeweging zette hij zichzelf vrij maar mikte over het doel. Voor de rust was het NBSVV dat de voorsprong kon verhogen. Of zij mikten over of naast het doel, of Kevin Ipskamp stond in de weg.

Na de rust moest Jeffrey van Twist geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. Hij blesseerde zich vlak voor rust en kon niet meer verder. De op de bank beginnende Michael Nijssen was zijn vervanger. En weer moest Scholts zijn elftal wijzigen. Rémon Barendegt, die als centrale verdediger begon, werd naar de spits gedirigeerd. Dit bracht aanvallend goede impulsen. Er werd meer druk naar voren gezet en daar had NBSVV niet veel antwoord op. ’s-Gravendeel kwam wat vaker voor keeper Robin Barendrecht en had recht op de gelijkmaker. Arjan Lankhuijzen was hier dicht bij, maar zijn schot belandde naast het doel.

Er was bijna een kwartier in de tweede helft gespeeld, en Rémon Barendregt liet weer van zich horen. Na doorzetten op rechts van Jessy Lopes Barreto belandde de bal bij Marco Kruithof. Deze vond de vrijstaande Barendregt naast hem, die geen moeite had om de gelijkmaker aan te tekenen. Niet lang daarna kwam ’s-Gravendeel op de verdiende voorsprong. Deze was identiek aan te gelijkmaker. Weer was het Marco Kruithof die zichzelf vrij zette na een knappe lichaamsbeweging en Rémon Barendregt naast zich vond. Deze keer ging het ietwat lastiger, maar zijn inzet belandde wel in het doel waardoor de voorsprong een feit werd, 1 - 2.

’s-Gravendeel kreeg mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Helaas stuitte de ingevallen Leon Heijden op de verdediging van NBSVV. Met nog zeven minuten op de klok was het weer Rémon Barendregt die de hoofdrol voor zich op eiste. Met een ‘professionele’ overtreding belette hij de doorgang van een NSBVV speler. Hij kreeg voor de tweede maal het gele kartonnetje voorgeschoteld en kon dus inrukken. Er volgden een paar benauwde minuten voor ’s-Gravendeel. Maar het lukte NBSVV niet meer om de gelijkmaker te noteren, waarop ’s-Gravendeel met de drie winstpunten huiswaarts kon keren naar het Seuterdorp.

Volgende week zaterdag (16 februari) op Sportpark de Trekdam de inhaalwedstrijd tegen