17feb 2013

Duur verlies ’s-Gravendeel tegen FC Binnenmaas

’s-Gravendeel heeft even de aansluiting met de top uit het oog verloren na het verlies tegen FC Binnenmaas. De wedstrijd was koud zes minuten bezig of ‘s-Gravendeel werd al op een achterstand getrakteerd. De geheel vrijstaande John Maijers tikte de 0-1 binnen, nadat hij knap vanaf rechts bediend werd. Er was dus genoeg tijd voor ’s-Gravendeel om te trachten dit recht te zetten. Maar het kreeg geen grip op het vroeg druk zettend FC Binnenmaas. Het was Ricardo Bakker die na een kwartier spelen redding bracht en zijn ploeg behoedde voor een grotere achterstand. Rémon Barendrecht had de gelijkmaker op zijn voet, maar helaas mikte hij net naast het doel van Erwin Foruin, nadat Marco Kruithof Barendregt vanaf links de bal voor gaf.

Jorian den Otter kreeg de kans om de voorsprong voor FC Binnenmaas te vergroten, zijn ‘krulbal’ belandde echter naaste het doel. Maar na ruim een half uur spelen werd het toch 0-2. Danny Maijers ging goed door aan de rechterkant en legde de bal breed op broer John, die zijn tweede aantekende. Voor de rust had ’s-Gravendeel nog geen antwoord op het spel van FC Binnenmaas, het had zelf op 0-3 kunnen komen, ware het niet dat weer Ricardo Bakker in de weg stond.

Na de rust paste trainer Scholts twee wissels toe. Bojan Stefanov en Jeffrey van Twist bleven in de kleedkamer achter en Guido Coenen en Jessy Lopes Barreto waren hun vervangers. Er werd meer risico genomen door ’s-Gravendeel dat achterin één op één ging spelen. Door deze aanpassingen kwam FC Binnenmaas ietwat in de problemen, wat uitmondde in de aansluittreffer. Melvin Zimmerman ging aan de linkerkant goed door en bediende Rémon Barendregt. Hij had weinig moeite om na ruim een uur voetballen de 1-2 op het scorebord te zetten.

’s-Gravendeel ging op jacht naar de gelijkmaker. En acht minuten na de 1-2 kwam die er ook. De 2-2 was een beauty. Een hoge bal kwam bij Rémon Barendregt terecht. Hij bedacht zich geen moment en nam deze in één keer op zijn slof en joeg de bal in de kruising, waarmee de gelijkmaker een feit was. Echter kon ’s-Gravendeel niet lang genieten van deze gelijke stand. Met nog twintig minuten op de klok, bracht Jorian den Otter FC Binnenmaas weer op een voorsprong. Scheidsrechter van der Linden kende op de rand van de zestien een vrije trap toe. Op een ‘Messi achtige’ wijze krulde Den Otter de bal over de muur en langs Ricardo Bakker. Vier minuten later was het Marco van Zomeren die hetzelfde probeerde voor ’s-Gravendeel. Maar door een katachtige reactie van doelman Erwin Fortuin werd de bal tot corner verwerkt.

Door de aanvallende impulsen van ’s-Gravendeel, kreeg FC Binnenmaas in de slotfase steeds meer ruimte. Enkele uitvallen werden nog gekeerd door Ricardo Bakker of gingen naast. Maar zes minuten voor het eindsignaal verruimde FC Binnenmaas de voorsprong. De met krampverschijnselen spelende Arjan Lankhuijzen werd op snelheid verslagen door invaller Mike van Vliet die geen moeite had om Ricardo Bakker voor de vierde maal de gang naar het net te laten maken. Dat Danny Maijers de 2-5 in de extra tijd aantekende was puur voor de statistieken, de wedstrijd was immers al gespeeld. Door het verlies, zakt ’s-Gravendeel een plaatsje en ziet FC Binnenmaas voorbij streven.

Volgende week een herkansing voor ’s-Gravendeel, dan komt S.N.S. uit Stad aan ‘t Haringvliet op bezoek op sportpark de Trekdam. Aanvang 14.30 uur.

Ricardo Bakker, Michael Nijssen, Arjan Lankhuijzen, Bojan Stefanov (46ste Guido Coenen), Jorrit van Driel, Marco van Zomeren (78ste Sylvester Baars), Melvin Zimmerman, Marco Kruithof, Jeffrey van Twist (46ste Jessy Lopes Barreto), Vincent Kroon, Rémon Barendregt.