Afbeelding bij nieuwsitem 'Belangrijke zege voor waterpoloheren'
18mrt 2013

Belangrijke zege voor waterpoloheren

De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 16 maart 2013 hun achttiende wedstrijd van het seizoen. In de tweede klasse C van het District 4 troffen zij Alkemade 2. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Tweesprong te Roelofarendsveen. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel beschikten over een compleet team. Daardoor bestond de formatie uit negen heren en konden zij gebruik maken van twee wisselspelers.

Gezien de stand in de competitie werd er een boeiende wedstrijd verwacht tussen de twee middenmoters. ZVS, dat één plaats boven de ploeg uit Roelofarendsveen stond, trof deze ploeg eerder dit seizoen ook al eens maar moest toen in eigenbad het onderspit delven met 4-7. De heren waren nu uit op een sportieve revanche en wilden na een lange zit in de auto de punten maar al te graag mee nemen naar 's-Gravendeel.

Al direct bij aanvang van de wedstrijd ging het fout in de 's-Gravendeelse achterhoede. Een terugspeelbal belandde niet bij een medespeler maar werd zo in de hand geworpen van de tegenstander die hem vervolgens eenvoudig naast keeper Martijn Stolk wist te schieten. Niet veel later kon ZVS de eerdere fout herstellen door via een verkregen manmeer op gelijke hoogte te komen maar verzaakte te scoren. Uiteindelijk was het Wessel Boersma die gelijkmaker maakte.

In de tweede periode ging de zoektocht naar de tweede treffer voor ZVS niet zonder slag of stoot. Beide ploegen wisten kort na elkaar hun manmeersituatie niet goed uit te spelen. Uiteindelijk was het Alkemade dat tweemaal doel trof, alhoewel één van die doelpunten via een 's-Gravendeelse hand in het doel belandde.

Daar waar de thuisploeg in het derde kwart steeds meer onnodige overtredingen ging maken bewaarde de Seuters juist de rust in het spel. Mede daardoor hervond de formatie Van Helfteren zich en startte daarmee de inhaalslag. Op wonderbaarlijke wijze wisten de heren een enigszins uitzichtloze achterstand knap om te buigen naar een voorsprong, iets waar niemand op had gerekend. Robert van Son scoorde uit een manmeer en nog geen minuut later volgde Dennis Brobbel zijn voorbeeld. Patrick van Haarlem trof daarna ook doel, wederom via een overtalsituatie, waarmee hij zijn team voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong bracht. In de slotseconden liet de thuisploeg nog van zich horen en maakte op de valreep de gelijkmaker door een verwarrende situatie in de 's-Gravendeelse achterhoede, een onnodig weggevertje.

Met de laatste periode voor de boeg en een gelijke stand op het scorebord was er nog van alles mogelijk. ZVS rook haar kansen en zette alles op alles om deze belangrijke wedstrijdpunten in de wacht te kunnen slepen. Al snel kregen zij loon naar werken en troffen doel via Patrick van Haarlem uit een manmeer. Alkemade kon in korte tijd twee keer profiteren van hun overtalsituatie maar slaagde er niet in om tot scoren te komen, mede door de dichte defensie van de Seuters. De definitieve genadeklap deelde ZVS uit in de laatste minuut door tweemaal te scoren. Via doelpunten van Dennis Brobbel en Robert van Son werd de overwinning definitief veilig gesteld. Door deze overwinning hebben de heren zich vaster genesteld aan in het linkerrijtje van de competitie.

Overzicht verkregen manmeersituaties:
ZVS: 7x / 4x uit weten te scoren
Tegenstander: 5x / 1x uit weten te scoren

Overzicht verkregen strafworpen:
ZVS: 0x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 0x / 0x uit weten te scoren

Robert van Son, Dennis Brobbel en Patrick van Haarlem waren ieder twee keer trefzeker. Wessel Boersma scoorde eenmaal.

1e periode: 1-1 (1-1 tussenstand)
2e periode: 2-0 (3-1 tussenstand)
3e periode: 1-3 (4-4 tussenstand)
4e periode: 0-3 (4-7 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 23 maart 2013. Zij zullen dan spelen tegen de nummer twee BZC 2 uit Bergambacht in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel om 18.10 uur.