logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
21apr 2013

Waterpoloheren sluiten seizoen in ere af

De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 20 april 2013 hun tweeëntwintigste en tevens laatste wedstrijd van het seizoen. In de tweede klasse C van het District 4 troffen zij PZ&PC 2. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Viergang te Pijnacker. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel beschikten niet over een compleet team. Dylan Ballijns kon niet van de partij zijn. Daardoor bestond de formatie uit acht heren en konden zij gebruik maken van een enkele wisselspeler.

Vol enthousiasme waren de heren neergestreken in het voor hun nieuwe zwembad in Pijnacker. In de jarenlange waterpolohistorie was er nog niet eerder een wedstrijd door ZVS gespeeld in deze accommodatie. Op voorhand werd al enigszins rekening gehouden met een eenvoudig te winnen wedstrijd en daarin slaagden de heren dan ook.

Al vroeg in de wedstrijd nam ZVS het touw in handen en wist via Gerard Goud (manmeer) de score te openen. Uitgerekend in de laatste wedstrijd tekende Goud voor zijn eerste treffer van het seizoen. Kort nadat de thuisploeg op gelijke hoogte was gekomen stelden de 's-Gravendelers al direct orde op zaken en zetten zij de opmars voort via twee treffers van Dennis Brobbel.

Ook in de tweede periode toonde ZVS zich de betere ploeg. PZ&PC 2 wist, dat veelal hun vizier had gericht op hun midvoor al sterkste troef, het de 's-Gravendelers zo nu en dan lastig te maken. Beide ploegen kwamen tweemaal tot scoren. Voor ZVS waren Wessel Boersma en Robert van Son doeltreffend.

Ook in het derde kwart wist te thuisploeg niet te imponeren. Hierdoor was het voor de Seuters alleen maar makkelijker om de wedstrijd op het gemak uit te spelen. Dennis Brobbel en Patrick van Haarlem (manmeer) scoorden voor ZVS. De Pijnackers troffen slechts eenmaal doel.

Pas in het vierde en tevens laatste deel van de wedstrijd maakten de Seuters het verschil en lieten met de vele treffers nogmaals zien de betere ploeg te zijn en over de langste adem te beschikken. Een ieder die nog niet gescoord had vandaag kreeg nog even de mogelijkheid om in de laatste minuten van het seizoen snel een doelpunt mee te pakken. Rob van der Bijl kwam vanuit de achterhoede op en plaatste met zijn bekende lob de bal in de verre hoek achter de keeper. Niet veel later trof Stefan Kuhlmann doel en volgde Wessel Boersma zijn voorbeeld. Het laatste doelpunt van het seizoen kwam op naam van Stefan Kuhlmann. Hij tekende in de laatste speelminuut voor zijn tweede van de wedstrijd. PZ&PC 2 trof slechts eenmaal doel.

Overzicht verkregen manmeersituaties:
ZVS: 3x / 2x uit weten te scoren
Tegenstander: 8x / 3x uit weten te scoren

Overzicht verkregen strafworpen:
ZVS: 0x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 0x / 0x uit weten te scoren

Opvallend was toch wel te noemen dat, op keeper Martijn Stolk na, alle spelers tot scoren wisten te komen. Dennis Brobbel scoorde driemaal en was daarmee topscoorder. Wessel Boersma en Stefan Kuhlmann troffen ieder twee keer doel. Robert van Son, Patrick van Haarlem, Rob van der Bijl en Gerard Goud schoten allen eenmaal raak.

1e periode: 1-3 (1-3 tussenstand)
2e periode: 2-2 (3-5 tussenstand)
3e periode: 1-2 (4-7 tussenstand)
4e periode: 1-4 (5-11 eindstand)

Door deze overwinning hebben de heren hun positie in de ranglijst 'aan de linkerkant' flink verstevigd. ZVS stond voor aanvang al op een zesde plaats in de competitie en kunnen zelfs nog een plaats stijgen naar nummer vijf maar is dan daarvoor wel afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen De Duck 1 (Brielle) en BZ&PC 4 (Koudekerk). Indien de heren uit Brielle niet gewonnen zouden hebben dan zouden zij op gelijke hoogte met ZVS komen in punten. Gekeken naar het onderlinge resultaat heeft ZVS de beste papieren en zou het alsnog stijgen naar de vijfde plaats. Echter is op dit moment van schrijven de uitslag nog niet bekend waardoor de definitieve eindstand ook nog niet bekend is.

De waterpoloheren kwamen dit seizoen tot 151 doelpunten. Er moesten in totaal 137 tegendoelpunten geïncasseerd worden. De meeste doelpunten kwamen op naam van Wessel Boersma. De volledige top drie van doelpuntenmakers:

1) Wessel Boersma (54 doelpunten)
2) Robert van Son (24 doelpunten)
3) Dylan Ballijns (23 doelpunten)



Deel dit bericht met je vrienden!