29sep 2013

Krimpen te sterk voor heren BeneVia

BeneVia heeft de traditioneel zware uitwedstrijd tegen City Bril Krimpen niet weten te winnen. De thuisploeg zegevierde met 3-1.

De eerste set begon nog gelijk op, maar in de slotfase liep Krimpen uit naar een 25-19 setwinst. In de tweede set kon BeneVia iets dichterbij komen, maar ook geen moment aanspraak maken op meer, 25-21.

Toch bleven de ’s-Gravendelers geloven in een goed resultaat en ze rechtten de rug in de derde set. Middenaanvaller Pieter Uitterlinden was de gevierde man door bij de stand 23-23 de twee beslissende punten te maken, 23-25.

“We moeten uiteindelijk gewoon heel blij zijn met dat puntje, want daarna zakten we ver weg,” aldus Uitterlinden. De vierde set werd met ruime cijfers gewonnen door Krimpen, 25-9.

De ervaren thuisploeg liet zien dat volleybal begint bij een goede service en het ontregelen van de passing van de tegenstander, zo zag ook Uitterlinden: “Wij kwamen niet onder de servicedruk van Krimpen uit en serveerden zelf met te weinig lef. Krimpen is een ploeg die je moet laten lopen en kapot moet spelen, maar dat gebeurde nu vooral andersom.”

Bij BeneVia keren aanstaande zaterdag de ontbrekende aanvallers Chris Hoek en Mickael Vlasblom terug in de selectie, die tegen Forza Schouwen Duiveland haar eerste overwinning van het seizoen zal moeten boeken.