s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
07okt 2013

Eenvoudige overwinning waterpoloheren ZVS

De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 5 oktober 2013 hun vierde wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van Regio West tegen ZPC Rotterdam 4. Voor het eerst tijdens deze competitie kon trainer/coach Cees van Helfteren beschikken over een complete selectie.

Beide ploegen hadden voorafgaand de confrontatie slechts een overwinning behaald uit de eerste drie competitiewedstrijden. Op papier leken de teams aan elkaar gewaard al stonden de Seuters er beduidend beter voor in de competitie dankzij het doelsaldo.

ZVS kwam snel uit de startblokken en bepaalde gedurende de gehele wedstrijd het spel. Patrick van Haarlem tekende voor de openingstreffer en Stefan Kuhlmann trof vervolgens tweemaal doel. Pas aan het begin van de derde periode konden de Rotterdams van zich laten horen. Binnen een minuut wisten zij tweemaal tot scoren te komen en daarmee de voorsprong (3-0) die door ZVS was opgebouwd terug te brengen naar een minimaal verschil. De ’s-Gravendelers stelden snel orde op zaken, zetten een tandje bij en breidden hun voorsprong weer uit dankzij Robert van Son en Wessel Boersma. In de laatste periode werd de overwinning veilig gesteld, mede door treffers van Rob van der Bijl en opnieuw Wessel Boersma. Na het luiden van het eindsignaal was de winstpartij van het seizoen een feit.

Eindstand: 7-4 (winst voor ZVS)
Periodestanden: 1-0, 2-0, 3-2, 2-2
Doelpuntenmakers: Wessel Boersma en Stefan Kuhlmann (beiden 2x), Robert van Son, Patrick van Haarlem en Rob van der Bijl (allen 1x)

De volgende wedstrijd is zaterdag 12 oktober 2013 in zwembad De Kulk te Vlaardingen tegen ZVVS 5 en begint om 20.00 uur.