logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Verslag minipolotoernooi ZVS'
07okt 2013

Verslag minipolotoernooi ZVS

Zaterdagmiddag 5 oktober 2013 hield Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel een minipolotoernooi voor kinderen onder de 9 jaar in zwembad De Wellen te ‘s-Gravendeel. Het toernooi, wat begon om 14.00 uur, werd gespeeld op drie speelvelden tegelijkertijd in het zwembad, 1 speelveld in het diepe gedeelte voor kinderen met enig waterpolo-ervaring en 2 speelvelden in het ondiepe gedeelte voor startende kinderen.

Als speciale gast was voor dit toernooi Daniëlle de Bruijn, oud-Olympisch kampioen waterpolo, uitgenodigd om de kinderen te stimuleren in hun eerste stappen in het waterpolo. Na haar openingswoord, waarbij zij met een oorverdovend applaus werd ontvangen, deed zij samen met alle 70 kinderen tegelijk een warming-up om de spieren los te gooien voor aanvang van de wedstrijden. Het was een schitterend gezicht en een waar genot om alle 70 kinderen rond het zwembad te zien staan die fanatiek Daniëlle nadeden in de oefeningen. Foto’s hiervan zijn terug te zien op de website van ZVS.

Na deze warming-up floot Daniëlle de 1e wedstrijd in het diepe gedeelte van het zwembad en hiermee was de echte start van het toernooi ingeluid. Terwijl de kinderen druk bezig waren met het spelen van hun wedstrijdjes, onder luide aanmoediging van ouders en andere aanwezigen, was er gelegenheid om met Daniëlle de Bruijn en/of haar gouden Olympische medaille op de foto te gaan. ZVS had voor deze gelegenheid speciale fotokaarten laten maken die Daniëlle kon onderteken.

Door de vele aanwezigen op het toernooi werd druk gebruik van gemaakt van de gelegenheid om op foto te gaan met Daniëlle en tussen de wedstrijden door gingen de teams op de foto met haar. Het blijft bijzonder dat een groot waterpolospeelster als Daniëlle de Bruijn na 5 jaar, Olympische spelen in Beijing/China ( 2008 ), nog zo’n publiekslieveling blijkt te zijn.

Om 15.00 uur nam zij afscheid van de waterpoloënde kinderen en het publiek om elders aan haar verplichtingen te kunnen voldoen. Met veel plezier keek zij terug op een voor dat moment geslaagd toernooi en zei genoten te hebben van het grote aantal kinderen wat hun eerste stappen zet in het waterpolospel. Duidelijk is dat waterpolo zeker leeft onder kinderen en een toekomst lijft houden met zoveel jong “talent”.

Na haar vertrek speelden de kinderen het toernooi uit, wat duurde tot 15.30 uur, onder leiding van de spelleiders. De spelleiders waren leden van ZVS die zelf al langer waterpolo speelden en met hun enthousiasme voor de waterpolosport de wedstrijden tot een goed einde wisten te brengen.

Na ruim anderhalf uur kon de toernooicommissie met een goed gevoel terugkijken op geslaagd toernooi waarbij alle kinderen het zwembad verlieten met een vaantje en een bewijs van deelname aan het toernooi.

De toernooicommissie kreeg vele complimenten van bezoekers en kinderen voor het goed georganiseerde toernooi. Alles verliep vlot en strak volgens het wedstrijdschema. Als laatste sprak de waterpolovoorzitter van ZVS nog een woord van dank aan alle deelnemers en overige bezoekers van het toernooi. Hiermee was het toernooi tot een einde gekomen en konden de vele vrijwilligers alles weer snel opruimen zodat om 16.00 uur de reguliere waterpolocompetitie weer kon beginnen.

De toernooicommissie keek, bij hun afronding van de werkzaamheden, al weer naar een datum voor een nieuw minipolotoernooi het volgend seizoen 2014/2015.

De foto’s van deze middag zijn terug te vinden op de website van ZVS.



Deel dit bericht met je vrienden!