Ongelukkig wedstrijdverloop voor VV ’s-Gravendeel

13 oktober 2013 door de redactie

’s-Gravendeel kreeg na de prima wedstrijd vorige week tegen FC Vlotbrug nu te maken met Rhoon, de nieuwe koploper. Een ploeg die de laatste twee seizoenen ook bestreden werd. En telkens een lastige tegenstander was voor de ‘Seuters’.

De thuisploeg zette ’s-Gravendeel meteen onder druk, waar een kans voor spits Bart Driesse uit voort kwam. Hij kopte net over. ’s-Gravendeel kon zich onder de druk uitspelen. Via een prima combinatie over rechts tussen Marco van Zomeren en Melvin Zimmerman kon Marco van Zomeren vrij de ‘16’ binnen lopen. Hij schoof de bal beheerst in de lange hoek langs keeper Remy Brugts, 0 – 1.

Rhoon was even uit het veld geslagen door de tegentreffer, maar kwam in de 13e minuut bijna gelijk. Uit een voorzet van linksbuiten Richard Donker kopte Bart Driesse (een speler met een ’s-Gravendeel-verleden) rakelings naast.

Ook ’s-Gravendeel liet zich niet onbetuigd. Melvin Zimmerman, aardig op dreef op rechts, kon weer een keer doorkomen en speelde in de 15e minuut Vincent Kroon aan. Omdat hij de bal niet voor zijn sterkste been kreeg moest de spits met links schieten, waarmee keeper Brugts geen moeite had. Keeper Kevin Ipskamp bracht bij de daaropvolgende Rhoon aanval redding voor ’s-Gravendeel.

In de 20e minuut een eerste cruciale moment in de wedstrijd. Jeffrey Zwaan, de laatste man van Rhoon werd door Marco van Zomeren onder druk gezet en leed balverlies. Op het moment, dat Van Zomeren er alleen met de bal van door kon gaan richting Remy Brugts, drukte Zwaan zijn hand op de bal en ontnam Van Zomeren de kans. Zwaan kreeg ‘slechts’ geel van scheidsrechter Broeckaert, waarmee Zwaan en Rhoon goed weg kwamen. De vrije trap van Dave Scheaffer ging vervolgens naast.

In de 22e minuut werd het 1 – 1. Een vrije trap voor Rhoon werd in de drukke ’s-Gravendeelse ‘16’ gepompt. Daar kwam de bal gelukkig tegen het scheenbeen van de meegetrokken verdediger Willem Heijboer. De bal verdween ongelukkig achter Kevin Ipskamp.
Twee minuten later stond Rhoon op 2 – 1. Een door keeper Ipskamp slordig uitgetrapte bal kwam bij Bart Driesse, die het cadeautje dankbaar binnenschoot.

Daarna had ’s-Gravendeel nog een zeer ongelukkige situatie. Keeper Ipskamp kwam bij een diep getrapte bal van Rhoon zijn doel uit, zag kennelijk zijn linkerverdediger Jordy Baars over het hoofd. Een harde botsing tussen beiden was het gevolg. Ipskamp nam na behandeling zijn positie onder de lat weer in. Maar bij een snelle uitval van Rhoon in de 33e minuut had de keeper waarschijnlijk nog last van de botsing. Bij het schot van Bart Driesse tastte Ipskamp mis, terwijl hij wel naar de goede hoek ging. Even later was de keeperswissel een feit. Rémon Barendregt was de noodzakelijke vervanger in het doel. Nick Kranendonk nam de positie van Barendregt in het veld over.

Over cruciale momenten in een wedstrijd gesproken. In de slotfase van de eerste helft verzaakte scheidsrechter Broeckaert nogmaals. Hij onthield ’s-Gravendeel een haarzuivere penalty, toen Vincent Kroon binnen de lijnen van de ‘16’ werd neergelegd.

’s-Gravendeel probeerde in deel twee nog te maken wat er te maken viel. Het verscheen wat vaker voor de neus van doelman Remy Brugts. Zo ook Vincent Kroon, die in balbezit kwam na een splijtende pass van Dave Schaeffer. De poging van Kroon werd echter een prooi voor Brugts. Kort hierna was het Rhoon dat wel doeltreffend was. ’s-Gravendeel kreeg een corner toegewezen, maar die werd door de verdediging van Rhoon afgeslagen. De Albrandwaarders schakelden direct over naar de aanval, waar ’s-Gravendeel geen raad mee wist. Het was Martijn Hoek die de voorsprong vergrootte naar 4-1.

’s-Gravendeel kreeg zeker weer kansen om de achterstand de verkleinen. Een lage voorzet van Marco Kruijthof werd verkeerd ingeschat door Brugts, maar er was niemand van ’s-Gravendeel aanwezig om een poging te wagen om wel doeltreffend te zijn. Enkele momenten later was het Jordi Nicodem die over kopte na een vrije trap van Dave Schaeffer. Rhoon verruimde in de 82ste minuut de voorsprong. De net ingevallen Rob Thonissen tekende de 5-1 aan. Dat Arjan Lankhuijzen drie minuten later de 5-2 eindstand op het scorebord liet zetten was puur voor de statistieken. Waarna ’s-Gravendeel puntloos naar het thuisfront keerde en het geen vervolg kon geven na de winst op FC Vlotbrug vorige week.