Dames Benevia nemen koppositie over

12 november 2013 door de redactie

Benevia stond begin van de week 3e met een wedstrijd minder gespeeld. Donderdagavond 7 november 2013 stond een inhaalwedstrijd gepland uit tegen Flits.

In de eerste set was duidelijk dat de teams erg aan elkaar gewaagd waren. De set liep gelijk op waar Benevia aan het langste eind trok (23-25).

De tweede set verliep op dezelfde manier als de eerste set. Met al 2 time-outs gehad stond Benevia met 24-25 achter. Coach Leni Schelling bracht Jannet de Koning in het team. Zij had een prima blok en het stond weer 25-25. Renske Boog kwam weer in het team voor Jannet en met een hele goede service, won Benevia ook de tweede set met 25-27.

Flits leek flink aangeslagen van de 2-0 achterstand. Benevia wist daar goed gebruik van de maken en stond in de derde set al snel met 2-9 voor. Door goede servicedruk, kon Benvia heel rustig de set uitspelen (18-25).

In de vierde set was Flits erop gebrand om nog 1 punt binnen te halen. Benevia moest dus nog even flink aan de bak om ook deze laatste set te pakken. Deze set liep ook erg gelijk op. Benevia trok uiteindelijke aan het langste eind 23-25. Benevia nam na deze wedstrijd de koppositie over van RVC Libanon.

Met 3 punten voor op concurrent Libanon begon Benevia zaterdag aan de wedstrijd.

Vanaf het begin was duidelijk, dat dit een hele andere wedstrijd zou worden als afgelopen donderdag. Het tempo van het spel lag een stuk lager. Benevia had hier heel veel moeite mee.

Aan het begin van de eerste set keek Benevia al gelijk tegen een achterstand aan. Halverwege de eerste set ging Benevia met Leni Schelling op de spelverdeling meer druk zetten met de eigen aanval. Benevia wist toen de eerste set te pakken met 25-22.

In de tweede set kwam Jacqueline Hoek op de spelverdeling voor Leni Schelling. Benevia wist de druk die zij uitoefende aan het eind van de eerste set door te zetten en verder op te voeren in de tweede set. Benevia won de tweede set dan ook vrij gemakkelijk met 25-15.

Maar daarna ging het flink mis bij Benevia. Benevia ging tegen zichzelf spelen. Er was totaal geen druk  meer waardoor Libanon makkelijk de middenmensen aan kon spelen en kon scoren. Benevia verloor de derde set met 23-25.

Ook in de vierde set maakte Benevia te veel eigen fouten en kwam er aanvallend niet uit, waardoor ook de vierde set naar Libanon ging 20-25.

Benevia wist dat ze weer in zichzelf moesten gaan geloven om de vijfde set te pakken. In het begin van de vijfde set ging dat heel goed, mede door veel service druk. Benevia kwam al heel snel op een 8-3 voorsprong. Maar daarna ging het net als  in de derde en vierde set weer helemaal mis. Al vrij snel kwam Libanon weer op gelijke hoogte. Willeke kruijthof kwam weer in het team om weer meer druk te kunnen zetten met de aanval, maar ook dit mocht niet helpen. en de vijfde set ging ook naar Libanon met 12-15.

Volgende week speelt Benevia uit in Rozenburg tegen Vovero.