Tiental VV 's-Gravendeel wint van Rockanje

17 november 2013 door de redactie

Een dapper strijdend ’s-Gravendeel wist met 10 man, de 11 van Rockanje te verslaan. De Seuters hadden er zin in. Al na 8 minuten was het Jordy Baars die de eerste kans op zijn naam mocht brengen. Zijn schot verdween over het doel van Rockanje.

Na een kwartier spelen een uitval aan de zijde van Rockanje. Er werd niet goed uitverdedigd aan de zijkant van het strafschopgebied, de bal belandde via een hoofd in het midden, net buiten de ‘16’ waarna Dave Schaeffer een sliding inzette. Hij raakte daarbij een Rockanjenaar. Scheidsrechter Lier beoordeelde dat Schaeffer met gestrekt been naar de bal en het been ging en toonde de verdediger resoluut het rood. ’s-Gravendeel moest de resterende 75 minuten met 10 man verder.

De toegekende vrije trap leverde voor Rockanje niets op. Het viel op dat Rockanje met dit voordeel niet goed mee wist om te gaan. ’s-Gravendeel kwam zelfs op voorsprong in de 24ste minuut. Michael Nijssen nam rond de middenlijn een vrije trap. Deze verdween over de verdediging van Rockanje. Niet over Marco van Zomeren, hij kwam in balbezit en mikte de bal langs keeper Jeroen Schriel 0-1.

’s-Gravendeel bleef hierna nog dominerend en Rockanje bleef de verdedigende ploeg. Met lange halen naar de lange spitsen trachtte het nog wat tegen te stribbelen maar zonder resultaat. Trainer Vuik van Rockanje probeerde met twee verse krachten deel twee van deze wedstrijd het spel naar Rockanjekant te brengen. Het leverde nog niet veel op, ’s-Gravendeel wist de voorsprong zelfs te vergroten. Marco Kruijthof kwam rond de middenlijn in balbezit. Niemand van Rockanje belette hem de weg, dus hij had vrije doorgang richting Schriel. Net buiten het strafschopgebied haalde Kruijthof uit en bracht ’s-Gravendeel op de 0-2.

Het was nog niet gedaan met de aanvalsdriften van ’s-Gravendeel. Rémon Barendregt kreeg tot tweemaal toe de kans om de voorsprong verder te vergroten. Ditmaal was doelman Schriel wel op zijn hoede. Maar in de 64ste minuut  werd Schriel weer gepasseerd. Jorrit van Driel kopte feilloos raak na een genomen corner van Marco Kruijthof 0-3.

Rockanje kwam 4 minuten na de 0-3, terug op 1-3. Het had hier wel een strafschop voor nodig. Melvin ZImmerman tikte onfortuinlijk een aanvaller van Rockanje aan die voor hem langs kruiste en ter aarde viel. Leidsman Lier kon niets anders doen dan naar de elfmeterstip wijzen. Youri ’t Mannetje benutte de toegekende strafschop.  Door de ondertal situatie raakte het pijpje wat leeg bij ’s-Gravendeel en Rockanje kon zelfs een paar keer gevaarlijk worden. Maar de verdediging van ’s-Gravendeel hield stand. Met name door een aantal goede reddingen van keeper Kevin Ipskamp. Rockanje was niet in staat om dichterbij te komen en kon dus ook geen voordeel halen uit de manmeer situatie. ’s-Gravendeel nam, en het mag gezegd worden, verdiend de 3 punten mee uit de badplaats.

Kevin Ipskamp, Melvin Zimmerman, Michael Nijssen, Dave Schaeffer, Robert de Heer (86ste Robin de Jong), Jorrit van Driel, Marco Kruijthof, Marco van Zomeren, Jordy Baars, Ahmed Aadan, Rémon Barendregt.