Knappe overwinning Dames HWVV Benevia

17 november 2013 door de redactie

Op zaterdagavond vertrokken de dames richting Rozenburg, waar we goed op tijd arriveerden en ons nog even konden acclimatiseren in de hal.
We misten enkele basisspeelsters: Willeke Kruythoff, Kitty van Dongen en Jacqueline van Leeuwen. Maar we werden versterkt door de 17 jarige Rachèl Lupescu.

De 1e set begonnen we met ons basis team, we moesten toch even wennen aan het spel van onze tegenstander en kwamen al snel op een kleine achterstand. Er werd echter goed teruggeknokt door de dames, maar we verloren toch nipt de 1e set met 25-22.

In de 2e set kwam Rachèl Lupescu het team versterken op de plaats van Martine de Haan, zij pakte dit goed op en maakte nog een mooie serviceserie en zo pakten we de 2e set met 25-17.

Op naar de 3e set we lieten de opstelling ongewijzigd na deze setwinst, alleen het leek wel of de ene kant van het veld anders speelde, minder ruimte. De dames van Vovero waren ineens weer de oude van de 1e set en pakten alle hard geslagen aanvallen van de dames van Benevia van de grond.
Deze set ging weer naar Vovero.

In de vierde set kwam Martine de Haan weer terug in het veld en werd er heel slim gespeeld onder andere door Leni Schelling die sinds lange tijd weer 5 sets gespeeld heeft op de diagonaalpositie. Verder waren er mooie aanvallen van Renske Oosterhof. En een lekkere serviceserie van Jacqueline Hoek. Duidelijke setwinst 25-13

Op naar de 5e set, we kozen het zelfde veld en begonnen sterk met onder andere een goede serviceserie van Rebecca Nobel en paar goede blokkeeracties van Jannet de Koning. Halverwege veldwissel, maar de dames van HWVV Benevia waren niet meer van hun stuk te brengen en pakten uiteindelijk de 5e set met 15-4 en uiteindelijk dus de 3-2 overwinning.