s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
25nov 2013

Waterpoloheren op weg naar tweede plaats

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 23 november 2013 hun achtste wedstrijd van het seizoen, in de derde klasse D van Regio West (KNZB), tegen SVH 4 in zwembad De Wellen. Voor deze wedstrijd kon coach Cees van Helfteren beschikken over een volledig fitte en gemotiveerde formatie.

Door het onnodige gelijke spel vorige week in Ridderkerk tegen het eerste team van Poseidon‘56 was het van belang om deze wedstrijd te winnen zodat de tweede plaats in de competitie behouden kon blijven.

De heren van ZVS ging voorspoedig van start en na anderhalve minuut in de eerste periode nam Patrick van Haarlem het initiatief met een schitterend afstandsschot. Hiermee was de toon gezet en met 1-0 op het scorebord bleef ZVS steeds de aanval zoeken op het doel van SVH. De ervaren doelverdediger van SVH hield stand onder de aanvallen van ZVS maar moest uiteindelijk een tweede treffer van Patrick van Haarlem toestaan. Na een perfect uitgevoerde aanval slaagde Patrick er in om door de verdediging van SVH te komen en met een gericht schot de aanval af te ronden. Maar met nog 14 seconden op de klok was er voor ZVS een kans om de stand verder uit te bouwen. Door een zware fout van een speler van SVH kreeg ZVS een strafworp te nemen. Helaas zaten op dat moment de twee strafworpspecialisten van ZVS juist op de bank. De strafworp werd door Wessel Boersma hard op de bovenlat van het doel geschoten en belandde terug in het speelveld. Verder dan 2-0 kwamen de heren op dat moment niet.

In de tweede periode kwamen de heren van SVH voortvarend terug in de wedstrijd en na bijna één minuut spelen lukte het hen om een doelpunt te maken. Hier namen de heren van ZVS geen genoegen mee, zeker omdat zij de wedstrijd tot op dat moment controleerde en was het opnieuw Patrick van Haarlem die zijn derde doelpunt liet aantekenen op het wedstrijdformulier. In de daarop volgende drie minuten bleven de ’s-Gravendelers proberen de voorsprong uit te bouwen maar ook nu hield de doelverdediger van SVH zijn ploeg in de wedstrijd. De voorsprong was inmiddels opgebouwd tot 3-1.

Het derde kwart was volledig voor ZVS. Ondanks het steeds ruwer worden spel van de Rotterdams bleef de thuisploeg rustig en liet zich niet provoceren. Rob van der Bijl zat in tussentijd al met een lichte nekblessure op de bank. Maar na een nieuwe toegekende strafworp aan ZVS maakte Robert van Son deze prachtig af met een geplaatst schot in de linkerbovenhoek van het doel. ZVS drukte door en Renzo van Boven rondde een goed opgezette aanval af met een schitterend doelpunt onder de armen van de doelverdediger door. Zijn doelpunt bracht het team inmiddels op 5-1, de stand waarmee de heren de laatste rustperiode ingingen.

Voor aanvang van de vierde en tevens laatste periode gaf coach Van Helfteren zijn team nog de nodige instructies mee en drong er op aan bij zijn spelers om vooral rustig te blijven. Vooral ook het warrige fluiten van beide scheidsrechters in de derde periode baarde hem zorgen. Het was op dat moment, bij de stand van 5-1, belangrijker dat zijn spelers zonder verdere blessures uit de wedstrijd kwamen.

Deze laatste periode kwam SVH weer terug in de wedstrijd maar het was ZVS dat de doelpunten maakte. Na één minuut was het opnieuw Robert van Son die uit een strafworp doelpuntte en dertig seconde later was het Dennis Brobbel tekende voor de 7-1. In de laatste minuut van de wedstrijd wist ook SVH nog tweemaal het doel van ZVS te vinden met medewerking van de scheidsrechter. Het tweede doelpunt van SVH was niet over de doellijn maar werd wel goedgekeurd door de scheidsrechter. Bij het derde doelpunt was het dezelfde scheidsrechter die de fout in ging omdat een speler van SVH een vrije worp nam en zelf met de bal op het doel van ZVS afzwom om er vervolgens uit te scoren. Volgens de spelregels had dit doelpunt niet goedgekeurd mogen worden omdat de bal eerst overgespeeld had moeten worden SVH had kunnen scoren.

Eindstand: 8-3 (winst voor ZVS)
Periodestanden: 2-0, 1-1, 2-0, 3-2
Doelpuntenmakers: Patrick van Haarlem (3x), Robert van Son (2x), Dennis Brobbel en Renzo van Boven (1x)

De volgende wedstrijd is zaterdag 7 december 2013 in zwembad Rivierabad te Spijkenisse tegen De Kempvis 3 en begint om 20.40 uur.