Makkelijke overwinning Benevia volleybaldames

12 januari 2014 door de redactie

Benevia startte de tweede helft van de competitie tegen Spirit uit Barendrecht. Benevia moest het deze week doen zonder Leni Schelling. Rebecca Nobel nam daarom de verdeling voor haar rekening.

In de eerste set was duidelijk dat dit een 4-0 overwinning op zou moeten leveren. Benevia stond al heel snel met 7-2 voor. Er werd bij Benevia goed gevarieerd in de aanval en er was een goede servicedruk. Benevia kon de set dus rustig uitspelen(25-14).

De tweede set verliep heel snel. Met een hele goede serviceserie( 21 punten) van Martine de Haan nam Benevia een voorsprong van 22-1. De tweede set werd uiteindelijk 25-3.

De derde set werd Willeke Kruijthof gewisseld voor middenspeelster Jannet de Koning. De dames hadden wat moeite om weer in het spel te komen in de derde set. Waren inmiddels flink afgekoeld door het niets doen in de tweede set. Er werden veel eigen fouten gemaakt en er was geen servicedruk meer. Met een achterstand van 11-17 is Willeke Kruijthof weer in het team gekomen om weer wat rust in het team te creëren. De service ging vanaf dat moment ook weer lopen en Benevia speelde zich weer terug in de wedstrijd. Benevia won de derde set uiteindelijk met 25-21.

De vierde set was eigenlijk een herhaling van de eerste twee sets en won deze set ook met 25-8.

Met weer vijf punten op zak heeft Benevia haar koppositie versterkt en staat nu door punt verlies van de concurrenten MVC en RVC/Libanon met 11 punten voor op de nummer twee.

Volgende week speelt Benevia uit tegen Volley-Zuid de nummer 8 van de ranglijst.