26jan 2014

Wedstrijdverslag volleybaldames Benevia

Zaterdag 25 januari 2014 stond de wedstrijd tegen Flits op het programma. Flits staat 4e op de ranglijst dus een geduchte tegenstander. Uit van gewonnen maar het was toen een pittige wedstrijd. Vanwege de afwezigheid van Karin Lupescu begonnen we de wedstrijd met Kitty van Dongen op de libero positie.

De eerste set ging tot halverwege gelijk op. Was goed te merken binnen de lijnen dat iedereen even moest wennen aan de nieuwe situatie. Er werd flauwtjes gespeeld. Flits was hierdoor in staat om de set naar zich toe te trekken en goeie aanvallen en serviceseries te maken. Deze set werd met 25-21 verloren.

Tweede set werd er pittiger gestart. Gingen wat meer ons eigen spelen spelen. Er werd met meer druk gespeeld. Halverwege kregen zakte we toch weer wat weg en was Flits in staat om de stand weer gelijk te trekken. Tot aan het einde ging het gelijk op. Door een laatste serie van goed spel wisten we deze set naar ons toe te trekken met 25-21.

De derde set was een herhaling van de tweede set. Het goede spel ging op en neer. Ook deze set wisten we met 25-21 binnen te halen.

De vierde set starten we niet goed. Pass kwam niet aan, aanvallen werden niet afgemaakt. We keken dan ook snel tegen een achterstand aan. Door een goede serie kwamen we weer dichterbij maar Flits wist ons toch te overtreffen. Even leek het erop dat deze set verloren was. Maar met een achterstand van 17-24 zorgde Danielle Mol na een seriviceserie ervoor dat we weer terig in de strijd waren. Er werd als team gevochten om ieder punt. En mede door deze teamspirit wisten we de set alsnog naar onze hand te zetten en wonnen we met 27-25 ook de laatste set.

Volgende week staat Volley Voorne op het programma.