Alles over s-Gravendeel...
26jan 2014

VV ’s-Gravendeel in blessuretijd 1-1

Na het debacle tegen Piershil wilde ’s-Gravendeel wat recht zetten. Het leek alleen of ’s-Gravendeel in de beginfase nog niet helemaal bij de les was.

Al in de 3de minuut werd het getrakteerd op een achterstand. Een niet goed genomen vrije trap kwam in balbezit voor WFB. De Ouddorpers counterden goed en vanaf links werd de bal voor gegeven. Het was voor Simon Bremer niet moeilijk om de 1-0 op het scorebord te zetten.

Het liep niet echt lekker bij ’s-Gravendeel, maar gaande de eerste helft kwam het wat beter in het spel. Zo kreeg Jorrit van Driel nog een uitgelezen kans om de gelijkmaker op zijn naam te brengen. Helaas was de aanname niet zuiver en werd er door de verdediging van WFB gered.

Keeper Kevin Ipskamp moest na een half uur reddend optreden toen vanaf rand 16 een schot gelost werd. Enkele minuten later was het weer de ploeg van Ton Rekelhof die dichtbij de 2-0 was. Het vizier van de Ouddorpse aanvaller stond niet op scherp en hij mikte over het doel.

Met nog een minuut op de klok voor de rust was het Jamal Abdalla, die vrij voor de keeper de beste mogelijkheid op een doelpunt voor ’s-Gravendeel om zeep hielp. Hij raakte de bal niet vol en schoot recht in de handen van WFB keeper Patrick Wielaard.

Na de rust ging ’s-Gravendeel door op zoek naar de gelijkmaker. Er waren enkele mogelijkheden, maar tot score kwam het niet. WFB kreeg ook mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Zo moest Kevin Ipskamp gestrekt naar de hoek toen Martijn van Wijk een vrije trap in één keer op het doel schoot. Het spel golfde heen en weer en er werd door beide ploegen aardig wat balverlies geleden.

Zo’n 10 minuten voor tijd was het weer Kevin Ipskamp die zijn ploeg behoedde voor een grotere achterstand. Hij keerde knap een inzet van Joey van Assen. WFB dacht de winst in de knip te hebben, want de klok stond immers al op 90. Gelukkig voor ’s-Gravendeel duurde de wedstrijd nog even, want het kwam na 92 minuten toch langszij. Via onder andere Ahmed Aadan kwam de bal bij Dave Schaeffer. Met een uiterste poging passeerde hij knap de uitlopende doelman Patrick Wielaard, waarna de bal langzaam in het doel verdween 1-1.

Niet lang na de gelijkmaker blies scheidsrechter Doesburg voor de laatste maal. Loon naar werken voor de ploeg van René Scholts.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel op sportpark de Trekdam tegen DBGC. Aanvang 14.30 uur.